DRASTIČNA ODLUKA NEMACA RAZBESNEĆE I SRBE: Ukidaju važnu NAKNADU OD NAJMANJE 300 EVRA za jednu grupu građana!
Dete, Foto: Profimedia

nemci stežu kaiš

DRASTIČNA ODLUKA NEMACA RAZBESNEĆE I SRBE: Ukidaju važnu NAKNADU OD NAJMANJE 300 EVRA za jednu grupu građana!

Reč je o prinadležnosti koja se u toj zemlji zove Elterngeld

Objavljeno:

U državnom budžetu Nemačke za 2024. godinu planirane su brojne uštede, a u jednu od njih spada i roditeljski odnosno dečiji dodatak, na koji u budućnosti neće imati svi pravo.

Reč je o prinadležnosti koja se u toj zemlji zove Elterngeld, odnosno roditeljski dodatak. U narednoj godini planirano je da na njega roditelji nemaju pravo, oni koji imaju visoka primanja a to u Nemačkoj znači 150.000 evra i naviše po domaćinstvu.

Novac
Novacfoto: Printscreen/Google

O ovome će se tek raspravljati od 1. decembra u Saveznom parlamentu Nemačke, ali i pored toga već se sprema peticija koju je dosad potpisalo više od 350.000 ljudi. Kako se sada procenjuje, bez tih para važnih za porodice ostaće najmanje 60.000 domaćinstava.

Prihod od 150.000 eura velik je novac – ali posebno u stvarnosti života mnogih parova u velikim gradovima s visokim stanarinama, nedostatkom skrbi za djecu i bez imovine, ovi planovi znače ozbiljne rezove, rekla je poduzetnica i autorica Verena Pausder.

Elterngeldom država pomaže roditelje koji zbog novorođenčeta u porodici uopšte ne rade ili rade skraćeno pa zarađuju mnogo manje nego inače. Iznos dečijeg dodatka kreće se od 300 do 1.800 evra mesečno, sume iznad koje ne sme da ide.

Bonus video:

01:12

PRETI NAM NOVI TALAS ODLASKA RADNE SNAGE U NEMAČKU?! Stručnjak za zapošljavanje otkriva zbog čega Nemci traže BAŠ NAŠE LJUDE

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.