NEMA GUŽVE, VODA TOPLA, A TEK OVO! Razlike U CENI letovanja u Grčkoj u piku sezone i u septembru ĆE VAS ŠOKIRATI!
Letovanje, Foto: Dragan Kadić

razlike ogromne

NEMA GUŽVE, VODA TOPLA, A TEK OVO! Razlike U CENI letovanja u Grčkoj u piku sezone i u septembru ĆE VAS ŠOKIRATI!

Evo koliko košta letovanje u Grčkoj u piku sezone, a koliko u septembru

Objavljeno:

Grčka, omiljena destinacija tokom letnjih meseci velikog broja turista iz Srbije, ali i druge destinacije, poput Turske, Egipta, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske i Albanije, u septembru nude povoljnije usluge smeštaja od 20 do čak 50 odsto u odnosu na juli i avgust, a oni koji budu imali sreće i „ulove“ „last minute“ ponudu mogu da uštede i znatno više.

Sunčano vreme, toplo more i manje gužve

Osim uštede od 100 i više evra za smeštaj i prevoz u odnosu na cene trenutno aktuelnih aranžmana u Grčkoj, septembar je uglavnom povoljan i zbog odličnih vremenskih prilika u ranu jesen. Prognoze meteorologa za ovogodišnji septembar su odlične i temperature će se kretati i do 30 stepeni Celzijusa, biće sunčano, povremeno oblačno, a krajem meseca se očekuje pad, recimo, na ostrvu Tasos, zadnje sedmice u septembru biće 23 stepena.

Još jedna pogodnost letovanja u Grčkoj u septembru je što su gužve znatno manje, kako na plažama, tako i na putevima, graničnim prelazima i naplatnim rampama.

- Početkom septembra more u Grčkoj je i dalje toplo, ali ono što pojedine turiste ponekad sprečava da se odluče za ovu varijantu jeste vreme i niža temperatura mora u letovalištima krajem septembra. Isto važi i za letovanje u oktobru. Uostalom, ako se i dogodi da vas ne posluži sreća po ovom pitanju, uvek možete da odete na neki izlet, upoznate okolna mesta i na taj način svojoj porodici i sebi omogućite aktivan i nadasve zanimljiv odmor – navode na sajtu grčka.info.

Prema iskustvima turista toplo more tokom ova dva meseca bilo je na Kritu i Rodosu kao i na ostrvu Kos gde prosečna temperatura mora u oktobru prijatnih 23 stepeni. Iako je ostrvo Rodos zvanično najtoplije grčko ostrvo u oktobru, postoje i druga ostrva koja treba uzeti u obzir, a to su Krit, Santorini, Krf i Zakintos. Sva su ostrva slična po prosečnoj temperaturi iznad 20 stepeni, ali sa različitom količinom sunca i padavina.

Omiljeno ostrvo u pola cene

Za Tasos, jednu od najpopularnijih destinaciju među našim turistima koji odlaze u Grčku na letovanje, u ponudi turističkih agencija, za 10 noći, 11 dana, najam apartmana, odnosno studija za tri osobe, sa prevozom iz Beograda autobusom, cena u julu je od 250 do 285 evra, u avgustu dva termina su 300 evra, a zatim cena pada do 225, i u septembru pada još više, do 190 i 140 evra. Naznačeno je da je 140 evra cena umanjena za 30 evra za sopstveni prevoz.

Tasos
Tasosfoto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

I za Stavros su cene u septembru značajno jeftinije u odnosu na juli i avgust. Za najam smeštaja, bez prevoza, u jednoj od vila poslednji termin, od 20. do 30 septembra, je 140 evra za deset dana, dok je u julu i avgustu 205 do 285.

Lefkada za 100 evra

Lefkada, Nidri, u septembru je 100 evra za najam smeštaja. Prevoz nije uključen u cenu, dok je, recimo, u avgusta, ista ponuda 245 evra po osobi u smeštaju za četvoro. Kada se iznajmi smeštaj za tri osobe u septembru je 120 evra, dok je smeštaj za dve osobe po osobi u septembru 160 evra.

Lux kuće na dan i za 100 evra

U ponudi turističkih agencija su luks vile, i boravak u njima u ranu jesen je znatno povoljniji u odnosu na špic letnje sezone. U Haniotiju, u jednoj od izuzetno opremljenih i lepih kuća, apartmanu za maksimalno deset osoba, najam mezonete, smeštajne jedinice koje se preporučuju porodicama ili prijateljima, većem društvu, po danu u avgustu je 240 evra, dok je u septembru cena 170 evra na dan.

U Polihronu takav smeštaj za 4+1 osobu, dete do sedam godina, najam na dan u septembru je 100 evra, ponuda važi od 1. do 30. u mesecu. Cena je u odnosu na juli manja za 40, i u odnosu na avgust za 60 evra.

Luksuz jeftiniji u septembru

Na Krfu, u hotelu sa četiri zvezdice, bez prevoza, smeštaj za odraslu osobu u septembru je oko 400 evra, za treću odraslu osobu je 299, a za dete je besplatno, dok se za drugo dete do 12 godina plaća 229 evra. Ista ponudu u avgustu ide i do 720 i više evra. Doplata za polupansion za odrasle je 12 evra dnevno, a za decu od 2 do 11,99 godina je 6 evra. Doplata za all inclusive je 24 evra za odrasle i 12 evra za decu.

Lefkada
Lefkadafoto: Profimedia

Luksuzni hotel na Kefaloniji, u septembru za sedam dana nudi smeštaj po ceni od 1.559 do 2.200 evra po osobi, u zavisnosti od termina i noći, za treću osobu je 579 evra, za prvo dete od 2 do 12 godina 509 evra. Cena u avgustu je i do 2.500 evra.

Rodos avionom i najam apartmana sa doručkom, u septembru za 10 dana za odrasle je 744 evra, a za decu do 12 godina 318 evra. Na Skijatos u septembru avionom, uz najam studija, se može otići za 575 evra.

Bonus video:

04:06

UKOLIKO PLANIRATE LETOVANJE U GRČKU! Ovo su nove cene, pogledajte koliko sada košta GIROS I KAFA

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.