OD DANAS NOVI CENOVNIK GORIVA: Evo koliko će vas koštati DIZEL I BENZIN, a na pumpi vas čeka i 1 ZABRANA
Ilustracija, Foto: Profimedia, Stefan Jokić

PAŽNJA

OD DANAS NOVI CENOVNIK GORIVA: Evo koliko će vas koštati DIZEL I BENZIN, a na pumpi vas čeka i 1 ZABRANA

Od juče litar evrodizela košta 187,7 dinara (umesto dosadašnjih 179), a benzin BMB premium 95 176,3 dinara (umesto dosadašnjih 171)

Objavljeno:

Vlada Srbije je pre dva dana donela Uredbu po kojoj će se na nedeljnom nivou uspostavljati nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Odluka je stupila na snagu juče u 15 časova, i trajaće 30 dana zaključno sa 11. aprilom. U prevodu juče od 3 popodne, gorivo plaćamo po novim cenama i one će ostati do sledećeg petka kada će isto u 3 popodne na snagu stupiti novi cenovnik.

Od juče litar evrodizela košta 187,7 dinara (umesto dosadašnjih 179), a benzin BMB premium 95 176,3 dinara (umesto dosadašnjih 171).

Kako je precizirano Vladinom uredbom prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dok će najviše maloprodajne cene utvrđivati Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlasnici pumpi će morati da primene nove cene odmah po objavljivanju novih cena na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nema točenja u kanistere

Gorivo, Pumpa
foto: Printscreen/RTS

U jučerašnjem saopštenju ministarstva trgovine istaknuto je da su privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima obavezani da nastave sa isporukom naftnih derivata, ali isključivo u rezervoare prevoznih sredstava.

Dakle, to znači da će točenje goriva u kanistere, burad i druge sudove u kojima ljudi skladište gorivo, od danas strogo zabranjeno na pumpama širom Srbije.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je, u saopštenju, pozdravila odluku vlade o ograničenju izvoza pšenice, kukuruza, ulja i brašna, kao i usvajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata i istakla da nove mere doprinose stabilnosti životnog standarda građana.

- Zbog kretanja cena na svetskom tržištu koja su u stalnom porastu bilo je neophodno da na određen period ograničimo izvoz zrna pšenice, pšeničnog brašna, kukuruza, prekupe i suncokretovog ulja, kako bismo reagovali na potencijalnu opasnost koja preti našem tržištu, navela je Matićeva u saopštenju, prenosi Tanjug.

Kaža da je snabdevenost svim ovim proizvodima dobra, ali da su zbog potresa na globalnom tržištu ove mere važne zbog obezbeđenja sigurnosti stanovništva i naše ekonomije.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.