UZIMALI SU MI POLA PLATE, KAŽNJAVALI ZBOG SVEGA I SVAČEGA! Priča Srpkinje o otkazu je priča svih nas!
Foto: Profimedia

srpska posla

UZIMALI SU MI POLA PLATE, KAŽNJAVALI ZBOG SVEGA I SVAČEGA! Priča Srpkinje o otkazu je priča svih nas!

Po odlasku iz jedne velike medijske kuće ubrzo sam se našla u drugoj, ni približno velikoj, ni približno profesionalnoj, pravno potpuno neispravnoj
Objavljeno: 23:03h

Nakon nekoliko dana, verovali ili ne, opet su nam od plate odbili novac. Znaaaaam, sve ovo zvuči neverovatno, i sada se verovatno pitate kako je moguće?! Navodno je neka osoba pušila u ženskom toaletu, pa su odlučili da sve žene koje konzumiraju cigarete kazne sa, nećete verovati, 20 odsto od plate. Kod ovog smanjenja nismo mogli čak, kao kod prošlog, doduše dobijenog po učinjenom poslu, da odlučimo da li ćemo potpisati ili ne, jer je "papir odmah stupio na snagu". Tako je meni u roku od 15 dana pola plate oduzeto.

Dala sam otkaz. To sam odavno htela, ali želela sam da budem sigurna da mogu da iskoristim svoj dugoočekivani odmor. Da, ubeđivali su me da ostanem. I to više puta. Obećavali poboljšanje, govorili da imaju mnogo ideja i planova za mene, ali jedina ideja za koju je jedino bilo izvesno da će se realizovati je da ću definitivno otići. Znala sam da su to sve priče u koje ne treba verovati jer sam ih čula mnogo puta. Nisam želela da svoj potencijal, ideje, i odgovornost traćim na tamo neke kvazi šefove, urednike, firme, televizije...Potencijal par ljudi nije bio dovoljan za uspeh. Naročito ne u firmi u kojoj "šefuju" oni koji ni u sopstvenoj kući nemaju pravo glasa.

Bila sam u pravu. Konstantno kršenje zakona i nedostatak stručnog kadra došli su na naplatu. Uprkos svemu, nije mi drago, ali bilo je neizbežno. Dok ovo pišem, setih se jednog citata koji je moj tata često koristio, a mislim da ću ubuduće i ja "Ne boj se pismenih i nepismenih, već polupismenih"!

Zato, pažljivo birajte firme za koje ćete raditi, ako izbor uopšte postoji.

(M. R.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.