UZIMALI SU MI POLA PLATE, KAŽNJAVALI ZBOG SVEGA I SVAČEGA! Priča Srpkinje o otkazu je priča svih nas!
Foto: Profimedia

srpska posla

UZIMALI SU MI POLA PLATE, KAŽNJAVALI ZBOG SVEGA I SVAČEGA! Priča Srpkinje o otkazu je priča svih nas!

Po odlasku iz jedne velike medijske kuće ubrzo sam se našla u drugoj, ni približno velikoj, ni približno profesionalnoj, pravno potpuno neispravnoj
Objavljeno: 23:03h

I neka sam. Ne žalim. Upoznala sam nekolicinu divnih i veoma stručnih ljudi, od kojih sam puno naučila, a koji su, baš kao i ja, zalutali u potpuno drugačiju stvarnost od one na koju su navikli. Shvatila sam šta znači kada kažu "daj čoveku moć, da vidiš kakav je", i verujte, uverila se da ujeda. Videla sam i da se "otrov u malim bočicama pakuje", kao i da se "iz straha od neznanja i po leševima gazi".

Takođe sam shvatila da funkciju određuje isključivo moć izdržljivosti. Što si izdržljiviji i spremniji da trpiš, izvršavaš ono što ti se kaže, klimaš glavom, ćutiš, a u javnosti glumiš velikog šefa, funkciju ćeš duže da obavljaš. Ipak, ono najupečatljivije u ovoj firmi bilo je "što manje znaš, više vrediš". Sa tim sam se i ranije sretala, ali ne u ovolikoj meri.

U toj maloj "wannabe firmi" ili "wannabe mediju" sve je bilo moguće. Na svom primeru osetila sam sve ono za šta nisam verovala da se dešava. U dva dana uspela sam da potpišem ugovor o radu na tri meseca, sporazumni raskid tog istog ugovora, a odmah zatim novi ugovor takođe na tri meseca. Na pitanje o čemu se radi, dobijala sam odgovore da "tako mora zbog nekih izmena", i "promašila si profesiju, stalno se mešaš u pravne stvari". Posle par meseci raznoraznih izmena, potpisivanja ugovora i raskida, prestala sam da brojim i da se "mešam u pravne stvari". Prestala sam i da pamtim imena firmi u kojima sam, makar na par dana, bila zaposlena. Jeste, i meni je smešno.

Posle svakodnevnog iščuđavanja i neverice, situacija je počela da me zabavlja. Iskreno, lakše mi je bilo tako, jer "Krivu Drinu niko ne može ispraviti", nego da se kidam svakodnevno što zbog "naših zakona", što zbog "šefova" koji su imali neverovatne predloge, u koje, kada su ih izgovarali i sami nisu verovali. Da ne kažem da polovinu nisu ni razumeli.

Iz minuta u minut zahtevi su se menjali, ideje su prštale na sve strane, da je sve izgledalo kao neverovatna igra. I većina se igrala. Neko novinara, neko urednika, neko direktora, neko snimatelja. A, kao što to uglavnom biva, u jednom trenutku igra se izmakla kontroli.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.