SRBI, NE SVIĐA VAM SE ŠTO JE ŽENA OBOLELA OD RAKA DOBILA OTKAZ? E, pa žao nam je, SAMI STE KRIVI!
Foto: Jugmedia, Youtube printscreen

Lični stav

SRBI, NE SVIĐA VAM SE ŠTO JE ŽENA OBOLELA OD RAKA DOBILA OTKAZ? E, pa žao nam je, SAMI STE KRIVI!

Da li je "Yura" kriva? Ma jok. Kriv je narod. Jer, iako narod ne želi to da prizna, narod sam kreira svoju budućnost
Objavljeno: 13:32h

Dakle, svi smo, kao narod, kao nacija, glasali 2012. godine za ovu naprednjačku vladu koja jasno zastupa kapitalistički princip. A pre toga za Tadićevu vladu, koja je zastupala taj isti princip. A pre toga za Koštuničinu vladu, koja je zastupala taj isti princip. A pre toga za Đinđićevu vladu. A pre toga za Slobu, koji je uveo ovo "švedski standard" i tako to.

Svi smo kao narod odlučili, još davne 1987. godine, da krenemo ovim drugim putem, i da postanemo kapitalistička država.

U kojoj, je l te, kao što su nam pretili "dosadni" učitelji toliko napljuvanog marksizma, ima određenih problemčića gleda prava radnika.

I sad, kad se suočimo sa onim što smo sami izabrali (a to je da će, pre ili kasnije, da nam se desi ovakva nepravda, kao i svuda u svetu gde vlada kapitalizam), kukamo na Vučića, vladu, strance, političare, ovoga, onoga...

Pa nije nas niko terao da izađemo iz socijalizma, u kojem su ovakve stvari bile nemoguće.

foto: Printscreen/Youtube/YuraLeaks

Hteli smo luksuz, Holivud, lako bogaćenje, šansu da budemo milioneri.

I dobili smo je. Uvođenjem manje čovečnog, ali sistema sa više šanse da budeš zlobogat, dobili smo svi šansu da vozimo mečke i šetamo klinke.

E sad, što je sistem takav pa su šansu uglavnom iskoristili prevaranti, kriminalci i skorojevići, jebiga. Nije kriv sistem, nego onaj ko ga bira.

U ovom sistemu sve je u rukavicama, i sve je okrenuto profitu. Postoje pravila, koja određuje država, kojih učesnici u procesu nečijeg bogaćenja treba da se drže, i to je to. Sad, kad ova pravila lupe po glavi nekog bolesnog, nemoćnog i bednog, tim gore po toga nekog.

Ono što Srbi treba da shvate, jednom zauvek: Ova pravila važe u celom svetu, u jednom ili drugom obliku. U "zemljama u razvoju" (eufemizam za ekonomske novokolonije poput ove naše) uglavnom su pravila na štetu radnika i raje sirotinje, jer kapital neće razmažene radnike.

(P. M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.