ISTRAŽIVANJE: Srbi rade sedam sati, a uče samo pola sata!
Foto: Damir Dervišagić

malo o nama i navikama

ISTRAŽIVANJE: Srbi rade sedam sati, a uče samo pola sata!

Bez obzira na to da li su zaposlene ili ne, žene dvostruko više rade u kući, a skoro upola manje vremena provode na plaćenim poslovima nego muškarci. Utvrđeno je da su muškarci na plaćenim poslovima angažovani tri sata i 46 minuta, a žene dva sata i četiri minuta
Objavljeno:
foto: Damir Dervišagić

Što se tiče ostalih aktivnosti, razlike između 2010. i 2015. u provedenom vremenu su zanemarljive.

Plaćeni posao podrazumeva vreme provedeno na glavnom i dodatnom poslu, pauzu za ručak i putovanje do i sa posla, kao i druge aktivnosti koje se odnose na posao.

Neplaćeni posao podrazumeva kuvanje, čišćenje i spremanje kuće, pranje i peglanje veša, popravke u domaćinstvu, kupovinu, brigu o deci i odraslima, putovanje u vezi sa neplaćenim aktivnostima.

Učenje se odnosi na vreme provedeno u nastavi u školi ili fakultetu, radu na domaćim zadacima, učenju stranog jezika ili vožnje, putovanju i ostale aktivnosti u vezi sa učenjem.

Slobodno vreme je vreme provedeno u druženju sa porodicom ili prijateljima, u zabavi, kulturi ili sportu, gledanju TV programa, odmaranju ili lenčarenju, u čitanju knjiga ili novina, radu ili igri na kompjuteru, kao i putovanja u vezi sa ovim.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.