Pitanje za Dragicu Nikolić: Odakle vam MILION EVRA, s čijeg je to računa poslato?! (FOTO)
Foto: Nenad Orević

prva dama srbije

Pitanje za Dragicu Nikolić: Odakle vam MILION EVRA, s čijeg je to računa poslato?! (FOTO)

Fondacija Dragice Nikolić, prve dame Srbije, očigledno je nedodirljiva. Na pitanja ovoj fondaciji odgovori prosto ne stižu
Objavljeno: 14:12h

Fondacija Dragica Nikolić iznosi samo podatke o tome koliko je novca prikupljeno, a koliko potrošeno tokom jedne kalendarske godine. Ko donira - ni reči!

Internet adresa fondacije je na sajtu predsednika Srbije, pod delom "supruga.predsednik.rs", ali ni "projekti", ni "prijatelji" fondacije nisu označeni.

U opisu fondacije stoji inače da pomaže rast nataliteta, razvoj porodilišta, i da je uglavnom koncentrisana na decu i žene.

Zakonsko pravo, da se ćuti o donacijama, koriste redovno. Tako je i Espreso ostao bez bilo kakvog komentara na pitanje o jednoj informaciji vezano za fondaciju.

foto: Espreso

Fondacija "Dragica Nikolić" saopštila je početkom septembra da je u protekle dve godine, isključivo u inostranstvu od humanitarnih organizacija, obezbedila više od četiri miliona evra i u skladu sa zakonom i odlukama Upravnog odbora utrošila ih u zdravstvo i školstvo Srbije. "Naše samostalne donacije i donacije koje su obezbeđene u saradnji sa drugim fondacijama, udruženjima i kompanijama, dostižu više od 7,5 miliona evra", naveli su u saopštenju.

Fondacija je saopštila da njen osnivač i predsednica Upravnog odbora Dragica Nikolić nikada nije primila bilo kakav novac od Fondacije, da u njoj nije zaposlena, da nema nikakve ugovore o obavljanju poslova i ne naplaćuje putne troškove. U fondaciji su zaposlena samo dva lica.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.