PATRIJARH OBJASNIO: Na instagramu je samo zbog OVOGA
Patrijarh Porfirije, Foto: Emilija Jovanović

INTERESANTNO

PATRIJARH OBJASNIO: Na instagramu je samo zbog OVOGA

Na početku objave na Instagramu Patrijarh je rekao da je osetio obavezu da se danas obrati povodom početka posta

Objavljeno:

Patrijarh je kao razlog za otvaranje stranice na Instagramu naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

Patrijarh Porfirije istakao je da ga je iskreno obradovalo što je stranicu "Patrijarh Porfirije" na Instagramu u prvih nekoliko sati zapratilo više od 10.000 ljudi. Naglasio je da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje i ukazao na to da su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo reč Božju.

Na početku objave na Instagramu Patrijarh je rekao da je osetio obavezu da se danas obrati povodom početka posta.

"Najpre bih pravoslavnima poželeo blagosloven početak posta posvećenog Presvetoj Bogorodici i slavnom događaju Njenog uspenja, odnosno kraju njenog zemnog života i preseljenju na Nebo. Želim vam da predstojećih desetak dana, koliko je to god moguće, provedete u miru, da u radosti proslavite predstojeći praznik Preobraženja Gospodnjeg, a da molitve za bližnje, za naš rod i čitav svet uputite Presvetoj Bogomajci čija duša je, kako je i prikazano na veličanstvenoj sopoćanskoj fresci, u rukama njenog ljubljenog Sina, Spasitelja sveta", napisao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je kao razlog za otvaranje stranice na Instagramu naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

"O tome se mnoštvo vernih, zatim novinara i drugih prijatelja, interesovalo preko Informativne službe Crkve, preko moje kancelarije, a i kod moje malenkosti lično, te ću odgovoriti koristeći sistematizovana pitanja poštovanog g. Slobodana Maričića, novinara srpske redakcije Bi-Bi-Sija", naveo je patrijarh.

Rekao je da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti, zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram.

"Pozvaću u pomoć i reči samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svetu, rekao: 'Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova!'. Danas su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božju", istakao je patrijarh Porfirije.

Na pitanje kakve će sadržaje tamo objavljivati, patrijarh je odgovorio da je namera da vernicima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi poruku Jevanđelja, reč Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svetu.

Patrijarh je naglasio da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.

Naveo je i da ga je iskreno obradovalo što je stranicu "Patrijarh Porfirije" otvorenu na Instagramu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 zainteresovanih, a u ovom trenutku stranicu prati više od 20.000 ljudi.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.