POBEGLA IZ PAKLA: Posle Marijine, tek će ispovest ove žene potresti Srbiju! (VIDEO)
Foto: Printscreen, Espreso

U SENCI

POBEGLA IZ PAKLA: Posle Marijine, tek će ispovest ove žene potresti Srbiju! (VIDEO)

- Batine sam trpela godinama. Bilo mi je normalno da me muž prebije. Meni je samo bio problem da to neko ne vidi, da zamažem masnicu dok ne prođe... - kaže žrtva porodičnog nasilja

Objavljeno: 17:08h
Suzana Trajković

- Nisam razmišljala da li sam dobila batine, niti što sam plava, što su moja deca videla kako me on šutira, baca, izbacuje iz kuće. U glavi mi je jedino bilo - da to niko drugi ne sazna.

foto: Petar Lazović

Ovako razmišlja većina žena koje su žrtve porodičnog nasilja.

Prema rečima Vesne Stanojević, koordinatorke Sigurne kuće, žrtve nasilje ne prijavlju zbog sramote, ali i straha od osvete nasilnika.

foto: Petar Lazović

- Žene se plaše nasilnika, ali i njegove osvete! Plaše se da će on ispuniti sve pretnje, ali i da će se svetiti njenim članovima porodice. Žrtva veruje da je nasilnik veoma moćan, a u stvari nije - on je samo nasilnik.

Sramota je drugi razlog, jer je usvojeno mišljenje da je žena uvek delimično kriva za nasilje. Svaku ženu koja trpi nasilje je sramota, jer misli da je ona jedina, i ona nije svesna toga da je to čest slučaj u Srbiji. Ta žena ne zna da ona za nasilje nije kriva ona, već onaj ko ga čini - kaže Vesna Stanojević.

foto: Petar Lazović

Izlaz svakako postoji. Jedan od njih je Sigurna kuća, u kojoj se žene jačaju psihički, a onda nastavljaju svoj život.

Prema rečima psihologa i psihoterapeuta Gorana Tomina, oporavak je težak.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.