MATIČARKA ZORIĆ JE VENČALA PREKO 10.000 PAROVA: ''Nažalost, brak je danas izgubio vrednost, ali...''
Matičarka Gordana Zorić, Foto: Printscreen/youtube

bračna zajednica

MATIČARKA ZORIĆ JE VENČALA PREKO 10.000 PAROVA: ''Nažalost, brak je danas izgubio vrednost, ali...''

Iz onoga što je videla u radu sa mladencima, smatra da venčani list nekima predstavlja teret

Objavljeno:

Već godinama unazad govori se o tome kako se parovi sve kasnije venčavaju, mladenci su sve stariji, a razvoda je sve više. Žena koja ima informacije iz prve ruke, matičarka u penziji Gordana Zorić, u emisiji "150 minuta" uporedila je današnje stanje sa onim kako je bilo ranije.

"U vreme dok sam ja radila, bilo je dosta razlika u godinama i pošto smo mi, opština Stari grad, jedna od najstarijih opština na Balkanu, skoro da nismo imali maloletničke brakove. Prosek mladenaca je bio iznad 30 godina".

Ona je iznela i neverovatan podatak – tokom svog radnog veka je sklopila više od 10.000 parova, a samo tokom jednog dana je venčala čak 29 parova!

Iz onoga što je videla u radu sa mladencima, smatra da venčani list nekima predstavlja teret.

"Možda ne bi trebalo da ja to kažem, ali čini mi se da taj papir ponekad jako zasmeta ljudima. Imala sam bračni par koji se zabavljao 17 godina, onda su sklopili brak i vrlo brzo su posle toga konstatovali da im papir ništa ne znači i razveli su se, nisu ostali zajedno".

Matičarka je saglasna sa mišljenjem mnogih, da je brak danas izgubio vrednost.

"Nažalost, svugde u svetu. Ja stalno govorim o toj ljubavi, ljudi kada se vole, njih ništa neće sprečiti da budu u vezi, da li će se ona nazvati brakom ili vanbračnom zajednicom, sasvim je svejedno, ali bi bilo dobro da i dalje ta ljubav uvek pobeđuje. Nažalost, nije tako".

Zorić dodaje da je ipak optimista.

"Ja sam optimista kada je u pitanju brak, kada tu nema interesa, a svaka zajednica je interesna zajednica. Ne mora da znači da se neko udaje zbog novca ili se on ženi, ali život me demantuje. Nekada su bake i deke ugovarale ko će za koga da se uda, mlada je donosila miraz, uvek je bilo interesa. Možda nije loše kao nekada da se ovi mladi malo raspitaju u kakvu porodicu dolaze, iz kakve porodice devojka izlazi, možda bi bili dugovečniji. Morate jedno drugo podnositi, malo tolerisati", poručila je matičarka, dodajući da nema savršenog braka.

01:22

VESIĆ ODMAH STIGAO NA MESTO URUŠENE ZGRADE: Najbitnije je da ovim ljudima sada nađemo smeštaj! Sreća pa niko nije nastradao!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.