Haos u filijalama RFZO: Od rane zore ogromni redovi za nove knjižice!
Foto: Filip Plavčić / Fonet

Novi propisi

Haos u filijalama RFZO: Od rane zore ogromni redovi za nove knjižice!

- Šta ću? Nemam kad! Došla sam da završim tu knjižicu. Mi smo stariji ljudi, idemo često kod doktora. Šta još neće da smisle samo da bi nas postavili u redove, naterali nas da platimo i čekamo - izjavila je jedna starija gospođa koja je bila u redu
Objavljeno: 09:40h

Njene reči potvrđuje i dr Nevenka Dimitrijević, lekar opšte medicine, uz napomenu da se uz elektronske knjižice vreme kod lekara produžava.

- Ona ne sadrži ništa osim podataka iz lične karte. Te knjižice idu kroz čitač i on pokazuje samo osnovne podatke osiguranika. Nema brojeva kartona, da li neko plaća participaciju ili ne, kojem lekaru pripada - navela je ona.

A baka koja je dobila slobodan dan od čuvanja unuka otkriva da je rešila da ga „stuče” u redu.

foto: Filip Plavčić

- Šta ću? Nemam kad! Došla sam da završim tu knjižicu. Mi smo stariji ljudi, idemo često kod doktora. Šta još neće da smisle samo da bi nas postavili u redove, naterali nas da platimo i čekamo - priča ona.

Juče je RFZO saopštio da je radno vreme filijala u Ustaničkoj 125b i Goce Delčeva 42 produženo do 19.30 sati uzbog gužvi. Zakonski rok za zamenu ističe 31. decembra. Nije poznato hoće li biti produžen.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.