Albanci opoganili srpsku svetinju: Pravoslavna kapela u Prištini pretvorena u javni toalet! (FOTO)
Foto: Eparhija Raško-Prizrenska

Bože, oprosti im!

Albanci opoganili srpsku svetinju: Pravoslavna kapela u Prištini pretvorena u javni toalet! (FOTO)

Nedavno obnovljena i očišćena grobljanska kapela u Prištini pretvorena je u javni toalet i smetlište, a više pravoslavnih grobova zaraslo je u korov, saopštila je danas Eparhija raško-prizrenska
Objavljeno:

Episkop Teodosije je izjavio da je mučno i teško razumljivo da se u glavnom gradu Kosova i Metohije u 21. veku hrišćanski objekti koriste kao javni toaleti.

foto: Eparhija Raško-Prizrenska

- To je zastrašujući odraz nekulture i odsustva elementarnih civilizacijskih normi. Gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti nedavno je u intervjuu KIM radiju izjavio da opština nije zadužena da proverava da li se verski objekti skrnave i oštećuju, pa zato ništa nije preduzeto prilikom skrnavljenja i podmetanja požara u hramu Hrista Spasa.

Međutim, kako je Ahmeti izjavio opština ima odgovornost da spreči bilo kakve radove u tim objektima (uključujući čišćenje i krečenje). Ovakve zloupotrebe verskih sloboda predstavljaju sramotu za kosovsko društvo, izjavio je Teodosije naglasivši da Crkvu niko ne može da spreči da čuva dostojanstvo svojih objekata od onih koji ih uporno skrnave.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.