Klinci i specijalci napravili ludilo: Komandosi padali sa neba, bili smo na 10. rođu elitnih odreda (VIDEO)
Foto: Stefan Jokić

dan Specijalne brigade

Klinci i specijalci napravili ludilo: Komandosi padali sa neba, bili smo na 10. rođu elitnih odreda (VIDEO)

Elitna jedinica Vojske Srbije, pripadnici Specijalne brigade, danas su u Pančevu obeležili svoj dan - 29. septembar, a rođendanskoj svečanosti prisustvovala je i ekipa Espresa
Objavljeno:

Čestitajući praznik i jubilej, izaslanik predsednika Republike istakao je da je Orden vrhovnog komandanta Vojske Srbije rezultat višegodišnjeg požrtvovanog rada te jedinice i izrazio uverenje da će odlikovanje biti podstrek za još bolji rad, a ostalim jedinicama primer koji treba da slede.

foto: Stefan Jokić

Prema rečima komandanta Specijalne brigade generala Veličkovića, u istorijskim okvirima deset godina se čini kao kratak period, ali tempo kojim je brigada živela i radila bio je izuzetno dinamičan i bogat. Prvu dekadu postojanja Specijalne brigade, dodao je, obeležilo je više od 10 hiljada gađanja, više desetina hiljada padobranskih skokova, hiljade sati zarona, stotine kurseva i selektivnih obuka, kao i učešće u humanitarnim akcijama kada je god to zatrebalo.

Nakon što su glasovi za govornicom utihnuli, povorka je krenula.

foto: Stefan Jokić

Marširali su svi, i padobranci, i Kobre i pomorci, a publici su pružili pravi spektakl. Mališani koji su činili većinu gostoju veselo su im klicali.

Nakon svečanog defilea usledio je padobranski skok pripadnika Specijalne brigade. Na nebu se na nekoliko minuta vijorila srpska zastava, a onda su specijalci uspešno sleteli.

Kolona se potom uputila ka spomen-sobi te jedinice u kojoj su komandanti položili venac u znak sećanja na poginule pripadnike.

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.