Zrenjanin na nogama: Usvajanje dečaka iz hraniteljske porodice izazvalo buru u gradu, danas i protest!
Foto: Profimedia

moderno janjičarstvo?

Zrenjanin na nogama: Usvajanje dečaka iz hraniteljske porodice izazvalo buru u gradu, danas i protest!

Ljiljana je, kako izveštavaju lokalni mediji, malog Dejana primila u svoj dom kao tromesečnu bebu, da bi se nedavno pojavili stranci koji su voljni da ga usvoje. Ali, to je samo početak priče...
Objavljeno:

Za to vreme društvene mreže gore.

"Dete već ima toplinu doma kod hraniteljke i odlazak deteta u nepoznato izazvaće šok i stres"

" Zašto je bolja nepoznata porodica iz inostranstva od naše , tj. one u kojoj već jeste, tim pre što hranitaljka već dugo pokušava da ga i sama usvoji"

"Ovo je vid modernog janjičarstva, otimanje dece od njihove zajednice, mnogo gore nego kada su Turci u sepetima na konjima odvodili decu"

Ovo su samo neki od komentara na internetu.

Par koji je u postupku za usvajanje dečaka dolazi iz Švedske. Svi su izgledi ipak da će se ovo usvajanje zaustaviti, što zbog pritiska medija, što zbog angažovanja hraniteljke, koja se obratila svim bitnijim instancama u zemlji, i podnela i krivične prijave.

Ostaje da se ispita da li je ovde zaista bilo propusta, i da li je Socijalna služba radila mimo zakona, jer je, barem prema tvrdnjama hraniteljke, usvojilac uzeo dete i zabranio pristup hraniocu bez ikakvog papira kojim bi hraniocu prestao taj status, a time i odgovornost nad detetom.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.