Gotovo zaboravljen prizor: Pogledajte kako danas izgleda polaganje vojničke zakletve! (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

ponos srbije

Gotovo zaboravljen prizor: Pogledajte kako danas izgleda polaganje vojničke zakletve! (FOTO)

Čestitajući vojničku zakletvu, ministar Đorđević je istakao da taj svečani čin i zakletvu koju je danas izgovorilo 500 mladića i devojaka u centrima za obuku Vojske Srbije potvrđuje snažnu vezu naše vojske i naroda
Objavljeno: 16:10h

- Današnja svečanost nas uverava da mladost Srbije nije zaboravila svoju istoriju, tradiciju i prave vrednosti, da naša mladost neguje ne samo vrline starijih, već da Vojska Srbije ostaje nepokolebljiva i posvećena jačanju operativnih sposobnosti i usmerena ka izvršenju svog osnovnog zadatka – odbrani zemlje – naglasio je ministar odbrane dodajući da se danas šalje poruka da će vojska uvek biti uz svoj narod, jer je to tradicija srpske Vojske, a sigurnost građana Srbije razlog njenog postojanja.

foto: Ministarstvo odbrane

Polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2016“, kadeta 141. klase Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, slušalaca 10. klase ŠRO sanitetske službe VMA prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, rodbina i prijatelji.

Svečanom polaganju zakletve u Drugom centru za obuku prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, načelnik Uprave za ljudske resurse GŠ VS brigadni general Stojan Konjikovac, načelnik Uprave za obuku i doktrinu brigadni general Marinko Pavlović, predstavnici drugih uprava MO i GŠ VS i Ministarstva unutrašnjih poslova, Episkop Eparhije Valjevske vladika Milutin, predstavnici valjevskog okruga i grada Valjeva, roditelji i prijatelji budućih rezervnih oficira, vojnika i kadeta.

foto: Ministarstvo odbrane

Čestitajući slušaocima Kursa za rezervne oficire, kadetima i vojnicima polaganje zakletve, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da se tim posebnim i neponovljivim činom dokazuje zrelost, patriotizam odgovornost i osećaj pripadnosti na koji su roditelji, prijatelji i pripadnici Vojske ponosni.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.