Gotovo zaboravljen prizor: Pogledajte kako danas izgleda polaganje vojničke zakletve! (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

ponos srbije

Gotovo zaboravljen prizor: Pogledajte kako danas izgleda polaganje vojničke zakletve! (FOTO)

Čestitajući vojničku zakletvu, ministar Đorđević je istakao da taj svečani čin i zakletvu koju je danas izgovorilo 500 mladića i devojaka u centrima za obuku Vojske Srbije potvrđuje snažnu vezu naše vojske i naroda
Objavljeno: 16:10h

Svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016", kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, slušalaca klase rezervnih oficira VA i sanitetske službe VMA održane su danas u kasarnama "Aerodrom" u Somboru, "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu i "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Ministar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, prisustvovao je svečanosti polaganja vojničke zakletve u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.

Oglasio se Bogoljub Karić: Ne vraćam se u Srbiju!

Čestitajući vojničku zakletvu, ministar Đorđević je istakao da taj svečani čin i zakletvu koju je danas izgovorilo 500 mladića i devojaka u centrima za obuku Vojske Srbije potvrđuje snažnu vezu naše vojske i naroda.

foto: Ministarstvo odbrane

- Polaganje vojničke zakletve u životu svakoga od vas dokaz je vaše zrelosti, odgovornosti, osećaja pripadnosti i patriotizma, to je čin zbog koga vaši roditelji i prijatelji mogu da budu ponosni na vas. Srbija vas danas zove, vi ste budućnost ove zemlje. Drago mi je i ponosan sam na vas jer ste svojim izborom dali dobar primer svim mladim ljudima kako se voli svoja domovina i time probudili u njima želju da upravo i oni jednog dana obavljaju ovaj časni vojnički poziv - poručio je ministar odbrane dodajući da su se dobrovoljnim služenjem vojnog roka i upisivanjem Vojne akademije prihvatili izuzetno teškog, ali časnog zadatka i time potvrdili privrženost svojoj otadžbini.

foto: Ministarstvo odbrane

Podsećajući na svetla vojnička dela naših predaka vredna divljenja, kojima su i neprijateljski komandanti odavali počast tokom istorije, ministar Đorđević je istakao da nikada ne smemo da zaboravimo da pripadamo narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ako se iskreno poštuje prošlost, može se imati i svetla budućnost.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.