Migranti hoće da postanu Srbi: Ja ću biti Zoki, Zoran, a Ali je odabrao ime Ljubiša!
Foto: AP

fino je ovde...

Migranti hoće da postanu Srbi: Ja ću biti Zoki, Zoran, a Ali je odabrao ime Ljubiša!

Novinari hrvatskog portala "Jutarnji" posetili su Šid, mesto na granici sa njihovom zemljom u kojem se nalazi nekoliko hiljada migranata koji žele na zapad
Objavljeno:

Mladi Marokanac već je četiri puta vraćen. Za razliku od njega, 18-godišnji Muhamed iz Mosula u Iraku, ne planira u Hrvatsku. Porodica mu se pre dve godine rasula po Iraku i Evropi. Cilj mu je da dođe do brata u Velikoj Britaniji, a u Mađarsku je već deset puta pokušao ilegalno da uđe.

foto: Reuters

- Više neću ilegalno da idem. Sada čekam svoj red. U Srbiji sam već četiri meseca, nakon što sam pre sedam meseci krenuo iz Turske i došao preko Bugarske. Doći će i moj red - nada se Muhamed, kao i Mahmadulah i Ikramulah, mladići iz Avganistana. Za razliku od njih, Pakistanci Osman i Ali odlučili su da postanu Srbi i zatražiće azil - navodi Jutarnji. - Ja ću biti Zoki, Zoran, a Ali je odabrao ime Ljubiša. Fino je ovde - rekao je Osman (Zoran) kombinujući srpski i engleski, piše Jutarnji. Centri u Šidu su otvorenog tipa, pa migranti slobodno iz njih izlaze, kreću se po gradiću, odlaze u prodavnice i kafiće.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.