Migranti hoće da postanu Srbi: Ja ću biti Zoki, Zoran, a Ali je odabrao ime Ljubiša!
Foto: AP

fino je ovde...

Migranti hoće da postanu Srbi: Ja ću biti Zoki, Zoran, a Ali je odabrao ime Ljubiša!

Novinari hrvatskog portala "Jutarnji" posetili su Šid, mesto na granici sa njihovom zemljom u kojem se nalazi nekoliko hiljada migranata koji žele na zapad
Objavljeno:

“Svakog gosta, tri dana dosta”, ističe hrvatski portal na početku teksta.

Meštanima Šida, sremskog gradića u Srbiji sa nešto više od 17.000 žitelja smeštenog na padinama Fruške gore i na granici sa Hrvatskom, dosta je hiljada i hiljada gostiju pristiglih sa Bliskog istoka, Azije, iz severne Afrike, piše Jutarnji list.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako navode, reč je o izbeglicama i migrantima koji već godinama beže od rata i nemaštine tražeći spas i bolji život u zapadnoj Evropi. Kada je Viktor Orban pre godinu dana potpuno zatvorio granicu Mađarske i Srbije, hiljade migranata upućeni su na granicu sa Hrvatskom. Tako se i Šid našao na tzv. balkanskoj migrantskoj ruti. Svih 656.068 migranata, koliko ih je od 16. septembra 2015. do 9. marta 2016. prošlo kroz Šid.

foto: AP

U tri prihvatna centra za migrante u Šidu u Srbiji nedaleko od hrvatske granice trenutno se nalazi oko 1.500 migranata koji čekaju prolaz prema zapadu Evrope. Neki migranti koji su pokušali preko Hrvatske da dođu do zapadne Evrope rekli su za Jutarnji da im to više neće pasti na pamet. Ali, neki i dalje pokušavaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.