DR GOJKOVIĆ ZA ESPRESO OTKRIO DA LI ĆE FAJZER SMANJITI ISPORUKU VAKCINA ZA SRBIJU: Do sada su ISPOŠTOVANI DOGOVORI!
Ključno pitanje, Foto: Printscreen Kurir TV

KLJUČNO PITANJE

DR GOJKOVIĆ ZA ESPRESO OTKRIO DA LI ĆE FAJZER SMANJITI ISPORUKU VAKCINA ZA SRBIJU: Do sada su ISPOŠTOVANI DOGOVORI!

Kompanija Fajzer je najavila da će privremeno smanjiti isporuke vakcina za Evropu

Objavljeno:

Članovi Kriznog štaba danas su se na vanrednoj sednici obratili građanima Srbije.

Dr Zoran Gojković je odgovorio na pitanje Espresa u vezi sa Fajzerovom vakcinom.

Kompanija Fajzer je najavila da će privremeno smanjiti isporuke vakcina za Evropu, dok ne poveća kapacitet proizvodnje. Da li je iz ove kompanije najavljeno nešto slično i za Srbiju?

Mi smo jedna od prvih pet zemalja koja je sa Fajzerom sklopila ugovor o kupovini vakcina i do sada smo sve ono što smo dogovorili sa kompanijom Fajzer i sa naše i sa njihove strane je u potpunosti ispoštovano.

Nadamo se da će se to nastaviti tako kao što smo se dogovorili. Postoje veliki pritisci na sve one koji proizvode vakcine, jer ih nema dovoljno za ceo svet i nadam se da ćemo tu uspešnu saradnju nastaviti i na dalje.

Imamo njihovo obećanje da će ono što smo se dogovorili biti u potpunosti ispoštovano. Bez obzira na sve to, razgovarajući i u javnosti i sa ljudima koji se bave ovakvim scenarijima, upravo je to jedan od razloga zašto je Srbija sarađivala i kupovala vakcine i od drugih proizvođača.

Ne možemo da se vežemo za jednog i da dođemo u situaciju da zavisimo od volje ili snage nekih koji su moćniji u tom trenutku od nas. Sada mislim da ćemo, što se tiče vakcinacije i broja vakcine koje dolaze u Srbiju uspešno odraditi ovaj posao.

Za to nam je potrebna podrška svih, da shvate da je to jedan od prioriteta države, da se što više građana vakciniše kako bismo stekli imunitet i sprečili dalje širenje virusa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.