DEFINITIVNO JE, DRŽAVNA MATURA JE ODLOŽENA: Ružić objasnio šta to znači za buduće studente!
Dosadašnji način upisa na fakultete neće biti ugrožen, Foto: printscreen

OBRATITE PAŽNJU

DEFINITIVNO JE, DRŽAVNA MATURA JE ODLOŽENA: Ružić objasnio šta to znači za buduće studente!

Prema njegovim rečima, dosadašnji način upisa na fakultete neće biti ugrožen

Objavljeno: 11.01.2021. 10:51h

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da državna matura neće biti deo obrazovnog sistema 2022. godine, pre svega zbog nedovoljne uključenosti visokoškolskih ustanova, poteškoća u tehnološkom delu pripreme, diskutabilnih rezultata prvog pilotiranja

On je u intervjuu za Politiku rekao da je državna matura svakako strateški orijentir za neko buduće vreme, ali i da dok se ti problemi ne reše, matura ne može postati validan instrument vrednovanja znanja za upis na fakultete.

- Rezultat će biti odlaganje uvođenja ovog ispita i prebacivanje odgovornosti unedogled, što nije rešenje - rekao je Ružić i dodao da ne očekuje da će se drugo pilotiranje velike mature realizovati pre poslednjeg kvartala ove godine.

Prema njegovim rečima, dosadašnji način upisa na fakultete neće biti ugrožen, a reformom će biti unapređen. Do tog cilja preduslov je i postojanje IT sistema sa upravljanje sprovođenjem državne mature na osnovu detaljnog sagledavanja potreba i mogućnosti. Za prikladan softver javna nabavka tek treba da bude raspisana.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media