MALI OLIVER JE ČETVRTO SRPSKO DETE ĆE DOBITI NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Radosne vesti, konačno!
Mali Oliver, Foto: Printscreen/Instagram

društvo

MALI OLIVER JE ČETVRTO SRPSKO DETE ĆE DOBITI NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Radosne vesti, konačno!

Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu

Objavljeno:

Novac za lečenje malog Olivera je prikupljen, potvrđeno je iz humanitarne fondacije "Budi human", u kojoj čekaju ponedeljak i potvrdu iz banke, kako bi vest i zvanično objavili.

Na instagram stranici "Za Oliverov život" takođe je objavljena ova radosna vest:

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom - nije pomerao ni ruke ni noge. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti - spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. Trenutno se nalazi kod kućesa svojim roditeljima.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.