15 MINUTA PRE NOVE GODINE UMRO NAM JE MLADIĆ OD 21 GODINU! Na respiratoru je devojka koja ima samo 23 godine
Tanjug/ Ministarstvo zdravlja, Foto: Tanjug

KORONAVIRUS

15 MINUTA PRE NOVE GODINE UMRO NAM JE MLADIĆ OD 21 GODINU! Na respiratoru je devojka koja ima samo 23 godine

Kako ističe, trenutno je u ovoj bolnici oko 500 pacijenata

Objavljeno:

Odavno je poznato da Covid 19 ne bira žrtve, ali jednako je potresna svaka nova informacija da od ove opake bolesti umiru i mladi. U kovid bolnici u Batajnici preminuo je, nažalost, mladić koji ima svega 21 godinu dok najmlađi pacijent na respiratoru ima 23 godine.

Podmuklu prirodu virusa predstavila je i direktorka ove bolnice dr Tatjana Adžić Vukičević.

- Mladić od svega 21 godinu izgubio je bitku s koronom 31. decembra, 15 minuta pred ponoć, s kojom smo ušli u Novu godinu. Uprkos svim našim naporima, dečko koji je rođen 1999. i koji je bio na respiratoru je, nažalost, preminuo. Pre nego što je dobio koronu nije imao nikakve bolesti, ali je bio vrlo gojazan. Gojaznost je baš veliki problem kod kovida, a istraživanja će tek utvrditi zašto je to tako - kaže u intervjuu za "Kurir" Adžić Vukičević.

Kako ističe, trenutno je u ovoj bolnici oko 500 pacijenata.

- Najviše pacijenata bilo je 13. decembra - 534, a sada smo na oko 480-490, što je malo manji priliv, ali i dalje ima bolesnika iz cele Srbije. U jedinici intenzivne nege je 70 ljudi, od toga je 39 intubiranih. Ranije ih je bilo 87. Znači, malo manji broj, ali i dalje veoma visok. Prosečna starost hospitalizovanih je 68 godina. Na respiratoru nam je i devojka od 23 godine, koja je sada najmlađi intubirani pacijent - naglašava Adžić Vukičević.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici ubeđena je da je virus mutirao.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.