I DALJE KRITIČNO U VOJVODINI: 1.179 novozaraženih, u Novom Sadu 271
Ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski

KORONAVIRUS

I DALJE KRITIČNO U VOJVODINI: 1.179 novozaraženih, u Novom Sadu 271

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 40.046, iako u Institutu procenjuju da je taj broj daleko veći

Objavljeno:

U Vojvodini je registrovano 1.179 novih slučajeva zaraze korona virusom, a najviše obolelih registrovan je u Novom Sadu - 271, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.Kako je navedeno, situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 40.046, iako u Institutu procenjuju da je taj broj daleko veći.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 11.831, potom sledi Pančevo sa više od 3.300, Zrenjanin sa više od 3.200, Subotica sa više od 2.100, Bačka Palanka sa više od 1.800, Kikinda sa više od 1.300, a Vrbas, Žabalj i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Iako se prethodnih nedelju dana registruje pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu i dalje je reč o veoma visokim nivoima oboljevanja.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, a zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.