KOD 7 VAKCINISANIH OSOBA PRIMEĆENA JE NEOČEKIVANA POJAVA: Lekari kažu da nije strašno, ali VREDI ZNATI!
Neželjena dejstva vakcine ne bi trebalo da utiču na sveopšti učinak, Foto: Profimedia

bez panike

KOD 7 VAKCINISANIH OSOBA PRIMEĆENA JE NEOČEKIVANA POJAVA: Lekari kažu da nije strašno, ali VREDI ZNATI!

Američki lekari zabrinuti da će ovo smanjiti odaziv vakcinaciji

Objavljeno:

"Ma kada biste vi primetili da neko nekontrolisano trepće na jedno oko?", je ono što bi trebalo da bude utešna poruka Dr. Antonija Geračija, direktora odseka za Neuromuskularnu medicinu bolnice Nortvel u Njujorku, nakon saznanja o prvim neželjenim efektima koje izaziva vakcina protiv koronavirusa.

Naime, kod sedmoro Amerikanaca vakcinisanih čuvenom Fajzerovom i Modena vakcinom zabeleženi su prvi, vrlo očigledni neželjeni efekti. Reč je o stanju facijalne paralize, tzv. Belova palsija odnosno akutna paraliza lica.

Kako lekari Mejoklinike objašnjavaju, ovo stanje nije opasno po zdravlje i prolaznog je karaktera. Virusne upale, poput boginja, herpesa rubele, gripa i sličnih respiratornih infekcija, mogu uvek uzrokovati facijalis, što karakteriše bol oko viličnog zgloba, u predelu uveta, zatim grčenje mišića lica, nekontrolisani osmeh ili trepranje.

Prema statističkim podacima, oko 35 na 100.000 Amerikanaca godišnje oboli od Belove palsije, što čini 40.000 dijagnostifikovanih godišnje.

Dr. Gerači dodaje je ovaj broj znatno veći od onog relevantnog koronavirus vakcini, i da se nevezano za koronu, svakog meseca susretne sa najmanje dva pacijenta obolelih od Belove palsije, kao i da se uz adektvatnu terapiju stanje poboljša za nekoliko nedelja do potpunog oporavka "slabosti jedne strane lica" od tri meseca.

"Moramo precizno utvrditi da li su prijavljeni slučajevi Belove palsije kod pacijenata vakcinisanih Fajzerovom vakcinom protiv koronavirusa spontani ili povezani; ovako pravimo bauka. Svakako, ovo ne bi trebalo da umanji veće dobro koje će pojedinci i društvo imati od vakcinacije", zaključuje Gerači.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Usatoday.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.