DR JANKOVIĆ O KOMENTARIMA GRAĐANA: Ako nema novih, dramatičnih mera, onda je sednica bila besmislena i uzaludna?
Tanjug: Doktor Srđa Janković, Foto: Tanjug

koronavirus

DR JANKOVIĆ O KOMENTARIMA GRAĐANA: Ako nema novih, dramatičnih mera, onda je sednica bila besmislena i uzaludna?

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone na kojoj se očekuje donošenje novih mera biće održana u petak ujutro u 8 časova

Objavljeno:

- Već nekoliko puta se dešava da se pred sednice Kriznog štaba spekuliše i licitira šta će biti odluka na sednici pa se stvara atmosfera da, ako naše razmatranje situacije tog trenutka ne rezultira novim, dramatičnim, spektakularnim merama, onda je sednica bila besmislena i uzaludna. Legitimno je da se telo koje prati situaciju, sastane upravo da bi pratilo situaciju - kaže imunolog

U Srbiji je juče na koronavirus testirano 18.484 građana, od kojih je 5.353 pozitivno. Nažalost, preminulo je 49 osoba, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 333 pacijenta. Za sutra ujutru zakazana je nova sednica Kriznog štaba, a jedna od tema, kako spekulišu mediji, moglo bi biti ublažavanje mera.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković kaže da, on kao medicinski član štaba može da govori u ime svojih kolega, i ističe da relaksiranje ne bi moglo da se sutra nađe na stolu, jer trenutna situacija to ne dozvoljava i ne opravdava. Ne bi, kaže, prejudicirao nove mere, a ne bi govorio ni o starim, osim o tome da se one moraju poštovati.

- Već nekoliko puta se dešava da se pred sednice Kriznog štaba spekuliše i licitira šta će biti odluka na sednici pa se stvara atmosfera da, ako naše razmatranje situacije tog trenutka ne rezultira novim, dramatičnim, spektakularnim merama, onda je sednica bila besmislena i uzaludna. Legitimno je da se telo koje prati situaciju, sastane upravo da bi pratilo situaciju - kaže imunolog za "Novo jutro" za Pink.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.