Ako želite da živite u ovoj zemlji, posao možete naći i preko Biroa rada u Srbiji!
Foto: Profimedia

verovali ili ne

Ako želite da živite u ovoj zemlji, posao možete naći i preko Biroa rada u Srbiji!

Istraživali smo gde se van Srbije možete zaposliti preko Nacionalne službe za zapošljavanje, i koje poslove oni mogu da vam ponude.
Objavljeno: 10:02h

Kako iz NSZ-a kažu, građani Srbije van granica naše zemlje posao traže i preko njih lako nalaze uglavnom u Nemačkoj, ali i u Sloveniji.

Najveći broj naših državaljana je našao zaposlenje u Nemačkoj i to uglavnom na poslovima medicinskih sestara, opšti ili pedijatrijski smer.

Berlin

A koji poslovi Srbe najviše interesuju? Među njima su definitivno poslovi u oblastima medicine.

Ona je jedina rudarka u Srbiji: Ova žena muški obavlja svoj posao! (FOTO)

Velika je i potražnja za sledećim zanimanjima: zanati-zavarivači, radnici u proizvodnji, a u ovoj godini vozači kamiona.

foto: Reuters

I ne, njihova ponuda nije mrtvo slovo na papiru. U prvih šest meseci ove godine u Nemačkoj, ali i Sloveniji se zaposlilo dosta naših državljana. Posao preko Nacionalne službe za zapošljavanje u inostranstvu su pronašla 173 naša državljana.

Dakle, ukoliko ste i vi jedni od one fele, koji ste nezaposleni, a usput mislite da budućnosti ima samo kad se iz Srbije zbriše preko, za posao se mogu prijaviti svom savetniku za zapošljavanje, ili da pak konkurišu na konkretan oglas koji objavi NSZ.

(S.T)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.