HOROR NA SAJMU, KOVID BOLNICA NEAMA VIŠE MESTA: Načelnik Bogdanović izneo crne prognoze!
Haos na Sajmu, Foto: Printscreen/Twitter

STRAŠNE VESTI

HOROR NA SAJMU, KOVID BOLNICA NEAMA VIŠE MESTA: Načelnik Bogdanović izneo crne prognoze!

Kako je objasnio, celokupni kapacitet Arene je oko 510 mesta, a trenutno ima 360 pacijenata. "20 pacijenata je otpušteno na kućno lečenje, a 50 je pacijenata zbog pogoršanja prebačeno u druge kovid bolnice", naveo je Bogdanović

Objavljeno:

Na beogradskom Sajmu se trenutno nalazi 360 pacijenata zaraženih korona virusom, a taj prostor ima mogućnost za zbrinjavanje još 150 njih, rekao je načelnik te privremene kovid-bolnice potpukovnik Predrag Bogdanović.

On je za TV Prva izjavio da je do sada kroz tu bolnicu u protekle dve nedelje prošlo 430 pacijenata, da je 20 njih otpušteno na kućno lečenje, a da je 50 zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačeno u druge zdravstvene centre.

"Poređenja radi, u odnosu na prošli put (kada je Sajam bio kovid-bolnica), za dva meseca primili smo 440 bolesnika... Lakše pacijente smo morali da prebacimo na treću etažu, gde se nalazi tih 150 (slobodnih) mesta", kaže Bogdanović.

On je dodao i da se na Sajmu dnevno obavi između 30 i 50 prijema novozaraženih.

Dr Bogdanović iz Arene: Pacijentima se često pogoršava stanje

Privremena kovid bolnica u beogradskoj Areni u poslednja tri dana primila je 120 pacijenata, rekao je potpukovnik doktor Predrag Bogdanović. On je za jutarnji program TV Prve naglasio da se pacijentima često pogoršava zdravstveno stanje, jer imaju brojne dodatne bolesti koje im komplikuju kliničku sliku. "Mi još imamo kapaciteta", kazao je Bogdanović.

Kako je objasnio, celokupni kapacitet Arene je oko 510 mesta, a trenutno ima 360 pacijenata. "20 pacijenata je otpušteno na kućno lečenje, a 50 je pacijenata zbog pogoršanja prebačeno u druge kovid bolnice", naveo je Bogdanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.