Srbi, gde će vam duša?! Majci smanjili platu 3 puta zato što je trudna?!
Foto: Stock

nakon bolovanja šou

Srbi, gde će vam duša?! Majci smanjili platu 3 puta zato što je trudna?!

Nakon odlaska na trudničko bolovanje stiglo mi je rešenje da mi je plata sa 85.000 smanjena na 25.000 dinara, počinje za Blic svoju priču N. M.
Objavljeno: 18:24h

- U ponedeljak sam dobila rešenje, priznali su da mi plata ipak jeste 85.000 dinara. Međutim, tvrde da isplate neće biti dok “ne saznaju činjenično stanje”. Sada traže ovlašćenje za ulazak u moj ginekološki karton, kako bi videli kada sam ostala trudna, pre ili posle zaposlenja. Nisam im dala ovlašćenje, niti ću. Ipak, poslala sam mu trudnički karton, sve papire i izveštaje. Moj poslodavac je podneo sve uredne papire, ne postoji nijedan razlog za ovakvu odluku - priča N. M. odlučna u nameri da nepravdu istera do kraja.

RFZO je upoznat sa celim slučajem, a obavešten je i Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

foto: Stock

- Povodom postupanja šefa Ispostave Zemun Stefana Vasiljevića, pored obaveštenja Upravnom inspektoratu, već smo sproveli disciplinski postupak u kome mu je izrečena disciplinska mera - kažu za Blic iz RFZO.

Dokazi na osnovu kojih se utvrđuje pravo na naknadu zarade propisani su Zakonom o zdravstvenom osiguranju i opštim aktima donetim za njegovo sprovođenje. Izvod iz kartona izabranog lekara specijaliste ginekologije nije dokaz za isplatu naknade zarade, već samo doznaka koju popunjava izabrani lekar.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.