JEDVA IZDRŽAVAM, IZLOMLJENA SAM I KAO UTVARA! Lanina majka je objavila nešto POTRESNO, pa istakla jednu stvar!
Za Lanu Jovanović upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030, Foto: printscreen

DA ŽIVOT POBEDI

JEDVA IZDRŽAVAM, IZLOMLJENA SAM I KAO UTVARA! Lanina majka je objavila nešto POTRESNO, pa istakla jednu stvar!

Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030 za Lanu

Objavljeno: 15:03h
Jovana Jovanović

Jedanaestomesečna beba Lana Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 više je od mesec dana u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova! Početkom oktobra joj je ugrađena perkutana endoskopska gastronoma (PEG), uz pomoć koje se hrani! Nažalost, Lana je veoma teško prihvata jer joj stvara bolove i zbog toga je danima nerapoložena.

Za sada je sakupljeno dva miliona i dve stotine trideset hiljada dolara, a potrebno je još 170.000. Međutim, bebi će biti potreban i transport do bolnice, koji još uvek nije obezbeđen, te stoga ovim putem apelujemo na ljude koji su u mogućnosti da se jave i to učine.

HVALA VAM SVIMA DOBRI LJUDI! ALI JOŠ NIJE KRAJ! DA LI ZNATE DA NOVAC MOŽE DA SE SKUPI ZA SAMO DVA DANA AKO LAVINU SADA I ODMAH POJAČAMO? IDEMO NARODE, JOŠ 170 000?LANU DELI OD CILJA!!! ♥️ POKRENI LAVINU!!!

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Четвртак, 15. октобар 2020.

Lana ima temperaturu i vidi se da nije dobro. Veoma mi je teško i ne osećam se dobro. Sakupljeno je preko dva miliona dolara za lečenje i veoma smo zahvalni na podršci, ostalo je još malo tako da smo na korak od cilja. Osim toga, biće nam potreban i prevoz do bolnice. Nadamo se, da ćemo uspeti da obezbedimo avion tj. da će nam se neko javiti da nam pomogne oko toga", objašnjava Lanina majka Aleksandra za naš portal.

Inače, na Fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku" je objavljeno kako se bebi zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Takođe, njena majka Aleksandra je istakla kako je veoma zabrinuta, budući da Lana samo spava i ne smeje se kao pre nekoliko nedelja.

foto: Emilija Jovanović, Printskrin Fondacija Budi human

Kažu ljudi... dobiješ u životu onoliko tereta koliko možeš da podneseš. Ne znam, mislim da u mom slučaju nije tako. Jer ja više ne mogu da podnesem. Ona samo spava, ona se ne smeje, ona je toliko umorna. Nemam snage više da je gledam tako. Želim njen mio osmeh, želim opet da okice sijaju. Želim svoj dom, svog sina. Telo više ne može da izdrži, osećam se toliko izlomljeno. Snage nema, kao utvara sam. Što ona, što ne ja?!!! Što ne mogu ja da nosim njenu bol??? Dokle??? Dala bih sve na svetu da ovo prestane. Nema nade, nema ničega...sve je nestalo - stoji u objavi.

Kažu ljudi... dobiješ u životu onoliko tereta koliko možeš da podneseš. Ne znam, mislim da u mom slučaju nije tako. Jer...

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Уторак, 13. октобар 2020.
foto: Facebook/Za Laninu životnu bitku

Inače, novac se sakuplja za lek "Zolgensmu", koji služi za ispravljanje gena SMA 1, koji je odgovoran za spinalnu mišićnu atrofiju. Osim Lane, novac za ovu terapiju se prikuplja i za Minju, Olivera i Aniku.

Ipak, Lanini roditelji polažu ogromnu nadu u ovu genetsku terapiju, koja je od skoro registovana i u Evropskoj uniji.

foto: Emilija Jovanović

Takođe, u Srbiji postoji lek "spinraza" koji usporava napredovanje ove bolesti i dostupan je o trošku države od 2018. godine. Međutim, manjkavost je u tome što država ovaj lek plaća samo do osme godine života, a nakon toga to postaje obaveza roditelja, što je besmisleno jer jedna doza leka košta oko 90.000 evra.

Podsećanja radi, reporterka portala Espreso.co.rs je tokom leta razgovarala sa porodicom Jovanović ispred njihove porodične kuće u Rakovcu nadomak Novog Sada. U avgustu kada smo posetili Lanu bilo je sakupljeno oko 560.000 dolara za njeno lečenje, a sada preko dva miliona što govori da udruženim snagama možemo spasiti nečiji život.

U video snimku ispod poslušajte šta su tom prilikom kazali Lanini roditelji, Aleksandra i Dimitrije Jovanović.

Takođe, i firme se mogu uključiti u ceo ovaj proces kako bi pomogli Lani. U video snimku ispod, poslušajte na koji način.

foto: Budi human

Lani Jovanović možemo pomoći na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130 IBAN: RS35160600000006991130 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Pomozimo Lani da sa osmehom pobedi bolest!

Budimo humani!

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.