KON OPET OŠTRO KRITIKUJE! Situacija je... PUNE SE KOVID BOLNICE, SAD VAM JE SVE JASNO!
Predrag Kon, Foto: Prinstceen/RTS

izjava

KON OPET OŠTRO KRITIKUJE! Situacija je... PUNE SE KOVID BOLNICE, SAD VAM JE SVE JASNO!

Kon je istakao da se u dobrom delu Srbije epidemiološke mere uopšte ne poštuju

Objavljeno: 09:26h

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se epidemiološka situacija u Srbiji stabilizovala na niskom nivou, ali da je u Beogradu u četvrtak i petak jasno uočeno ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante

"Na sreću, kod njih se ne pronalazi kovid, ali to pokazuje da polako počinju da se pojačavaju akutne respiratorne infekcije, kojih ćemo u narednom periodu imati i to će otežati rad medicinskim službama", naveo je Kon za RTS. Zato, kako kaže, insistira da je situacija nesigurna i da je neophodno strogo voditi računa da se ne pogorša i ostane na prihvatljivom niovu. "Ako uspemo da dočekamo oktobar bez povećanja, da ostane ovako, prihvatljivo nisko, onda smo već u novoj sezoni, sezoni vakcinacije protiv gripa, za koju treba da se pripremimo", naveo je Kon.

Kon je istakao da se u dobrom delu Srbije epidemiološke mere uopšte ne poštuju, navodeći da je reč o ljudima koji su na odmoru, koji uopšte ne nose maske i borave u velikom broju na određenim prostorima. To je nešto što ne može da ostane bez posledica, poručuje Kon. Do povećanja broja zaraženih može doći i zbog povratka građana iz inostranstva, naveo je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.