NAJOŠTRIJE OSUĐUJU: Ministarstvo kulture se obratilo UNESCO zbog nastavka radova na putu u zoni manastira Dečani!
Ministarstvo kulture se obratilo UNESCO zbog nastavka radova, Foto: Printscreen

dokle ide?

NAJOŠTRIJE OSUĐUJU: Ministarstvo kulture se obratilo UNESCO zbog nastavka radova na putu u zoni manastira Dečani!

Ministarstvo kulture i informisanja i danas je hitno uputilo protestnu notu najvišim zvaničnicima te medjunarodne organizacije", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da najoštrije osudjuje ponovni nastavak nezakonitih radova na magistralnom putu Dečani-Plav u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani. Ministarstvo navodi da se "tim činom još jednom pokazalo da se na teritoriji takozvanog Кosova ne poštuju ni medjunarodni zakoni i ugovori ni bilo koji pravni akti".

"Кao što je to činilo u prethodnim slučajevima kada je započinjana izgradnja puta kroz zonu koja je pod zaštitom UNESCO, Ministarstvo kulture i informisanja i danas je hitno uputilo protestnu notu najvišim zvaničnicima te medjunarodne organizacije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, dopisi iz Beograda su poslati na adrese generalne direktorke UNESCO-a Odri Azule, zamenika direktora za kulturu Ernesta Otonea i direktorki UNESCO Svetskog centra za nasledje Mehtild Resler, uz poziv da "odmah reaguju i zaštite objekat kulturnog nasledja koji je deo UNESCO-ve Liste ugrožene svetske kulturne baštine".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.