Satima čekala pregled i umrla: Snežana se gušila u čekaonici, niko od doktora nije hteo da joj pomogne (FOTO)
Foto: marina Lopičić

sramota

Satima čekala pregled i umrla: Snežana se gušila u čekaonici, niko od doktora nije hteo da joj pomogne (FOTO)

"Moja supruga je umrla od plućnog infarkta u bolnici prepunoj lekara, jer se više od šest sati niko nije smilovao da je pregleda iako je bila hitan slučaj!"
Objavljeno: 15:44h

Srpski junak je gej i pedofil? Procureli pornići: Karadžić orgijao sa muškarcima i decom!

U sredu ujutro Snežana se požalila da ne može da diše i da ima jaka gušenja. Bila je bleda, a nakon nekoliko koraka bi se umorila i morala da sedne. Sava joj je pomogao da stigne do Doma zdravlja u Deliblatu, gde su joj dali uput za odeljenje pulmologije u Opštoj bolnici u Pančevu.

- Vratili smo se kući. Snežana je legla u krevet i rekla: „Ne mogu da idem u bolnicu. Lepo mi je u mom krevetu. Osećam se jako loše, kao da sam na samrti.“ Naterao sam je. U bolnicu smo stigli oko 10.30. Urađen joj je rendgen i rečeno nam je da sačekamo pregled kod lekara interniste - kaže Sava.

Ističe da su čekali unedogled i da je Snežani bilo sve lošije.

- Molio sam da je prime, ali rekli su mi da mora da sačeka. U međuvremenu, pored nas su prolazili lekari i medicinske sestre i videli su koliko joj je loše. Nikoga nije bilo briga. Zaustavila se samo jedna sestra, koja ju je pitala: „Gospođo, šta vam je? Sad ću da zovem pomoć.“ Kad se vratila, rekla je da je doktorka na odeljenju i da će sići tek u 16 časova - objašnjava ogorčeno Sava.

foto: Marina Lopičić

Plaši se zataškavanja Međutim, nije došla ni tada. Snežana je primljena tek oko 17.30 sati. „Njoj su usta pocrnela, umreće!“, rekla je doktorka i pozvala kolege. Počeli su da je reanimiraju, malo se povratila.

- „Znaš li za sebe?“, pitao sam je. Gledala me je uplašeno i rekla: „Znam.“ Rekli su mi da izađem. Petnaestak minuta kasnije doktorka koja me ju je primila izrazila mi je saučešće. Rečeno mi je da je u pitanju plućna embolija. Pozlilo joj je ponovo i njeno srce nije izdržalo. Bila je jaka, toliko sati se borila sama, bez terapije. Da je primljena ranije, bila bi živa! - kroz suze je rekao Sava, koji se plaši da bolnica pokušava da zataška ovaj slučaj, jer prilikom preuzimanja tela nije dobio nikakvu dokumentaciju o njenoj bolesti, a nije urađena ni obdukcija.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.