KREĆE PAPRENO KAŽNJAVANJE ONIH KOJI NE POŠTUJU MERE! Ukoliko ne nosite masku, spremite se da DEBELO PLATITE
Maska / Ilustracija, Foto: Profimedia

NAJAVLJENE SANKCIJE

KREĆE PAPRENO KAŽNJAVANJE ONIH KOJI NE POŠTUJU MERE! Ukoliko ne nosite masku, spremite se da DEBELO PLATITE

Do sada su stručnjaci i država apelovali, od sada će inspekcije da kažnjavaju

Objavljeno:

Ovako bi, u najkraćem, glasioizveštaj sa sednice kriznog štaba na kojoj su, Predrag Kon, Darija Kisić, Mijomir Pelemiš i gotovo svi ostali članovi iz redova struke zahtevali od države i nadležnih službi da svi koji ne poštuju propise snose žestoke sankcije.

To se, pre svega, odnosi na poštovanje samoizolacije i obaveze nošenja maski.

VAPAJ STRUČNJAKA

Podsetimo, minimalna kazna za kršenje samoizolacije u kojoj se nalaze pozitivni pacijenti bez simptoma i oni koji su tek izašli sa bolničkog lečenja je 50.000 dinara, a globa može biti i do 150.000.

Za nenošenje maske kazna je 5.000 dinara.

Epidemiolog Predrag Kon pozvao je nadležne da počnu strogo da kontrolišu da li građani poštuju mere i preporuke kriznog štaba.

- Mi smo potrošili mere, sada dolazi do oštre kontrole - rekao je dr Kon i apelovao na sve državne službe i inspekcije da pomognu i da sankcionišu prekršaje, naglašavajući da imamo ljude koji su u kućnoj izolaciji, ali ne poštuju izolaciju.

- Ja nikome ne želim kaznu, ali moramo da shvatimo da se virus održava i moramo da ga suzbijemo. Kontrola mora da bude stroga, ne smemo ništa da čekamo. Nema više molbi, krenite u kontrolu - naglasio je Kon.

JEDNI GINU, DRUGI...

Epidemiolog je rekao i da ne mogu lekari da sede u skafanderima i trpe stravičan pritisak, a da istovremeno inspekcijski organi sede.

I zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević ovo vidi kao važnu temu.

- Sve jače se angažujemo da imamo više pomoći sanitarnih i komunalnih službi. Ipak, nezavisno od toga, nadam se da nema nikog ko bi znao da je pozitivan, a izlazio napolje zato što nema simptome - objašnjava članica kriznog štaba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.