Hir ili potreba? Zašto gospođe podmlađuju svoje gospođice (čitaj vagine)?
Foto: Stock

Padaju tabui

Hir ili potreba? Zašto gospođe podmlađuju svoje gospođice (čitaj vagine)?

Podmlađivanje vagina. Zvuči kao šala. Ali nije
Objavljeno: 20:35h

- Glavni razlog je pojačavanje seksualnog zadovoljstva i poboljšavanje izgleda intimne regije - kaže doktorka Rakić.

I da, neki zli jezici bi rekli da je to samo zbog seksa. Ipak, retko ko je svestan da je ovo jedan vid spašavanja brakova.

- Znate kako to ide? Muškarac i žena se zaljube, stupe u bračnu zajednicu, dobiju decu. Jedno, drugo, treće dete. Vagina, koliko god da važi ona stara "nije to sapun da se istroši"- ipak se troši. Kao lastiš na donjem vešu, širi se.

- Nakon dva i više porođaja ona ne može da se vrati u prvobitan oblik. Samim tim seksualni užitak se smanjuje kako za žene, tako i za muškarce. I tada, čak ni suma od 1.000 evra neije mnogo, jer život žene, a samim tim i njenog partnera vraća u normalu.

Svaka vam čast: Šapčani postali roditelji na početku šeste decenije, mama rodila Janu u 51. godini! (FOTO)

- Smanjenim seksualnim zadovoljstvom smanjen je kvalitet života žene. Zašto bi to iko trpeo? - kaže doktorka.

foto: Stock

Osim smanjenog seksualnog zadovoljstva, proširenje vagine nakon porođaja nosi još poteškoća. Spadanje tj. popuštanje bešike, ali i nadimanje su veliki problem. Dešava se da žene, koje su rodile dvoje, troje dece dođu u kliniku i žale se na nekontrolisano ispuštanje vazduha iz vagine. Razlog tome je proširenje vagine u koju lako ulazi, a potom i izlazi vazduh.

Kako se podmlađuje vagina?

Vaginoplastika predstavlja korekciju tj. suženje unutrašnjih zidova vagine. Operacija se radi pod lokalnom anestezijom, nije bolna jer pacijent pod anestezijom ne oseća ništa, i traje manje od sat vremena. Oporavak nije dugačak, a efekat zato - jeste... - priča doktorka Rakić.

Ovakve operacije do skoro su bile tabu. Žene i dalje sramežljivo ulaze u ordinaciju, i isto tako lekaru objašnjavaju svoj problem, koji je tako lako rešiv...

Ulaze sramežljive, a izlaze s osmehom i uzdignete glave - jer od tog dana se poboljšava njihov kvalitet života.

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.