Da li je ovo realno? Deca dobila tuberkulozu od prljavih nargila u kafiću?!
Foto: Profimedia

raste broj obolelih

Da li je ovo realno? Deca dobila tuberkulozu od prljavih nargila u kafiću?!

Ocenjeno je da su iz novopazarskog Zavoda za javno zdravlje, te odeljenja za plućne bolesti Opšte bolnice uradili sve što je u njihovoj moći i pravovremeno ragovali.
Objavljeno: 09:29h

Broj obolelih u Srbiji u poslednjih deset godina je u stalnom opadanju, ali nažalost, postoje mesta u kojima tuberkuloza pluća predstavlja značajan problem, a jedan od tih gradova je i Novi Pazar, koji na godišnjem nivou beleži više od 50 novoobolelih građana - kaže Ilić.

Mislili su da ima 14 godina, kad pročitate šta su joj pisali, zgadiće vam se život! (FOTO)

Kao glavne krivce za širenje zarazne bolesti među učenicima Novopazarci krive vlasnike nargila klubova. Nargila je postala veoma popularna, a u aromatizovanom duvanu uživaju uglavnom mladi. Iz novopazarskog Zavoda za javno zdravlje rekli su da će uzrok i način na koji se bolest prenela tek utvrditi, te da je naložena sanitarna kontrola kafića i restorana brze grane u blizini škole.

Đaci, iako dobiju po pisak, zapravo ga ne menjaju, već koriste isti, a crevo nargile zbog slabog održavanja higijene zadržava u sebi različite vrste mikroba, između ostalog i mikrob tuberkuloze, koji se prenosi na korisnike.

(Espreso.co.rs / Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.