OVE AUTOMOBILE OBOŽAVATE, ALI NISTE SVESNI KOJE MUKE IDU U PAKETU S NJIMA! Njih treba izbegavati uprkos lepoti
Automobili, ilustracija, Foto: Profimedia

OPREZ

OVE AUTOMOBILE OBOŽAVATE, ALI NISTE SVESNI KOJE MUKE IDU U PAKETU S NJIMA! Njih treba izbegavati uprkos lepoti

Zamislite, kupite novo vozilo i za nekoliko dana morate s njim u servis

Objavljeno: 29.06.2020. 07:08h

Upravo se tim pitanjem već godinama na američkom tržištu bavi J. D. Power i provodi istraživanje Initial Quality Study.

Istraživanje se bavi problemima koje vlasnici imaju s automobilima u prvih 90 dana od kupovine, odnosno preuzimanja. Stručnjaci iz J. D. Powera telefonski su kontaktirali vlasnike vozila i ove godine su proširili broj pitanja. Prati se sve, od kvaliteta, pouzdanosti, vozačkog iskustva i usluge u salonu/servisu – vlasnicima vozila postavljaju se ukupno 223 pitanja, a u posljednjoj anketi ispitano je 87.282 ljudi.

Vlasnici automobila imaju najviše problema sa sistemima infotainmenta, a najviše je prigovora na glasovno biranje, Android/Auto i Apple CarPlay, biranje funkcija pomoću touchscreena, navigaciju i Bluetooth vezu – uglavnom, gotovo sve što je povezano s tim uređajem.

J. D. Power objavljuje statistiku broja problema na 100 vozila (u prvih 90 dana) i za 2020. godište na prvom mestu po pouzdanosti su KIA i Dodge, potom slede Chevrolet, RAM, Genesis, Mitsubishi, Buick, GMC, Volkswagen, Hyundai…

Na dnu su Jaguar, Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Land Rover i Tesla. Zanimljivo, proizvođač električnih automobila nije želeo da ustupi J. D. Poweru podatke o kupcima u 35 država pa su se istraživači sami potrudili da ih locirju i kontaktiraju. U prvih 90 dana vlasnici Tesle imaju čak 250 problema na 100 vozila što je zaista loš rezultat.

foto: Printscreen

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media