KORONA BUKTI U VRANJU: Zaraženih ima u fabrikama, frizernicama, radnjama... ONI SKROZ STAJU SA RADOM
Korona virus, Foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni, Ilustracija

STRAŠNO!

KORONA BUKTI U VRANJU: Zaraženih ima u fabrikama, frizernicama, radnjama... ONI SKROZ STAJU SA RADOM

U ovom času, u Vranju dakle ima 68 novoobolelih od korona virusa

Objavljeno: 15:56h

Katastrofa u koju je Vranje ušlo povratkom korone na jug Srbije početkom nedelje očigledo je pojačana.

Kako su Info Vranjske već izvestile, „Geox“ neće raditi od četvrtka zbog opasnosti od korone, a pored „Dodića“, gde je zaraaza najmasoovnij, obolelih ima i u „Deni stilu“, „Bi vodi“, „Top sofi“, jednom frizerskom salonu, trgovinskoj radnji ….

Mini epidemija zabeležena je i u Banji, gde je jedna radnica zarazila i svoju i komšijsku porodicu.

Po onome što su priznale lokalne i zdravstvene vlasti, na broj od 52 obolela u jednom danu treba dodati još 16, od toga dva iz Surdulice.

U ovom času, u Vranju dakle ima 68 novoobolelih od korona virusa.

Po rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića, broj obolelih je bukvalno buknuo, ali najveći broj novobolelih je iz privatne fabrike „Dodić“, odakle je kod još 10 radnika potvrđen korona virus.

Kako je on rekao, dvoje od ovih pacijenata hospitalizovano je u Nišu, a dva sa težom slikom u ponovo otvorenoj kovid bolnici na Staroj hirurgiji.

Broj obolelih od virusa korona u Vranju u odnosu na juče veći je za 18, a prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Svetlane Stojanović od subote je u Vranju na lečenje primljeno 70 zaraženih osoba, od čega 55 iz fabrike nameštaja "Dodić".

Osim fabrike “Dodić” koja je identifikovana kao lokalno žarište u Vranju, virus korona ušao je i u fabriku za proizvodnju obuće “Geoks” gde, kako kaže Stojanovićeva, ima nekoliko potvrđenih slučajeva.

Zbog povećanog broja pacijenata u protekla tri dana u Vranju ponovo je otvorena kovid bolnica – zgrada stare Hirurgije.

Ukupan broj obolelih Vranjanaca, prema poslednjim informacijama je 180, a hospitalizovano je njih 93.

Stojanović kaže da je juče poslato 327 uzorka, odnosno da su uzorkovani svi preostali radnici fabrike “Dodić”, a da je do sada stigao rezultat za 192 brisa, od čega je pozitivnih 18.

“Dvanaestoro ih je iz fabrike, a ostale ispitujemo jer se radi o ljudima koji su se sami javljali i osobama iz kontakata obolelih”, navodi Stojanovićeva.

Novozaraženi su u principu sa blažim simptomima i lakšom kliničkom slikom, ali ima i nekoliko sa upalom pluća.

“Svi pacijenti su hospitalizovani u Vranju, na staroj Hirurgiji koja je opet otvorena, na Infektivnom odlejenju i Fizikalnoj. Prema podacima od jutros, hospitalizovane su 93 osobe”, kaže Stojanovićeva.

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Vranju, Krizni štab je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica.

Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje, a propisane mere će biti strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Vranjske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.