TESTIRANO JE JOŠ 130 RADNIKA! Posle fabrike nameštaja U VRANJU IMA OBOLELIH I U DRUGIM FIRMAMA
Epidemiolog Slađan Stanković je rekao da su uzeti uzorci 130 radnika fabrike nameštaja, Foto: Google Earth

SITUACIJA SE MENJA

TESTIRANO JE JOŠ 130 RADNIKA! Posle fabrike nameštaja U VRANJU IMA OBOLELIH I U DRUGIM FIRMAMA

Epidemiolog Slađan Stanković je rekao da su uzeti uzorci 130 radnika fabrike nameštaja

Objavljeno:

U Vranju je, zbog povećanja broja novoobolelih, ponovo otvorena Kovid 2 bolnica – odeljenje stare hirurgije. Ta bolnica je bila zatvorena krajem aprila ali je tokom vikenda registrovano pedeset dvoje novoobolelih. Epidemiološka situacija u Vranju je nestabilna jer se naglo povećao broj obolelih od koranavirusa.

Najveći broj njih je iz fabrike nameštaja koja je zatvorena pre nekoliko dana. Juče su rađena nova testiranja.

Epidemiolog Slađan Stanković je rekao da su uzeti uzorci 130 radnika fabrike nameštaja.

- Prethodno se njih stotinak ljudi javilo samo radi testiranja. Od 280 poslatih, deset novoobolelih je u fabrici nameštaja koja je žarište epidemije. Dakle ukupan broj je 53 - rekao je Stanković za RTS.

Ističe da postoji utisak da se lokalizuje žarište epidemijskog procesa u fabrici i da je manji broj obolelih nego prethodnih dana.

- Ono što je najbitnije je da se javljaju oboleli u drugim objektima, kao što su trgovinski objekti, i još nekoliko firmi u Vranju. Imamo pojedinačne slučajeve. Došlo je do kontakta i u naselju Vranjskoj banji - naveo je Stanković.

Napominje da je epidemiološka ekipa stalno na terenu i da se traže novooboleli. Svi članovi porodice radnika iz fabrike nameštaja su testirani i stavljeni u kućnu izolaciju.

Stanković je rekao da za sada samo dve osobe imaju tešku kliničku sliku sa upalom pluća, a ostali imaju blagu kliničku sliku ili asimptomatske oblike bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.