IZAŠLA JE VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Kraj nedelje nam donosi PRAVI HAOS
vreme u srbiji, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

VREMENSKA PROGNOZA

IZAŠLA JE VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Kraj nedelje nam donosi PRAVI HAOS

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, u Vojvodini uz slab vetar promenljivog smera i nešto nižu temperaturu u odnosu na ostale krajeve Srbije u kojima će biti veoma toplo sa umerenim i jakim zapadnim i jugozapadnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura kretaće se od 11 do 19 stepeni, a najviša od 26 stepeni na severu do 36 na jugu Srbije. Uveče i u toku noći se očekuje skretanje vetra na severozapadni i pad temperature.

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno, suvo i toplo sa sunčanim intervalima. Najniža temperatura biće oko 16 stepeni Celzijusa, a najviša oko 28 stepeni. U drugom delu dana, a naročito uveče i noću nakon skretanja vetra sa jugozapadnog na severni i severozapadni pravac doći će do osveženja.

Naredne sedmice se u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje malo svežije vreme sa maksimalnim temperaturama uglavnom od 22 do 26 stepeni Celzijusa, a uz promenljivu oblačnost povremeno će biti kiše i lokalnih pljuskova. Na jugu i istoku će se zadržati suvo i toplo vreme sa temperaturom i do 30 stepeni.

Padavine bi trebalo da postanu učestalije u svim krajevima tek sredinom naredne sedmice uz dalji pad temperature.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Uticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Oprez se naročito savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.