BEOGRAĐANI, DA LI STE NOĆAS LOŠE SPAVALI? Ako danas prilično TEŠKO DIŠETE, ovo je RAZLOG
Građani Beograda, Foto: Nebojša Mandić

evo šta se dešava

BEOGRAĐANI, DA LI STE NOĆAS LOŠE SPAVALI? Ako danas prilično TEŠKO DIŠETE, ovo je RAZLOG

Ako je za utehu, sva merenja pokazuju da nije došlo do većeg zagađenja

Objavljeno:

Mnogi Beograđani žalili su se da noćas nisu "ni oka trepnuli", ili da su se probudili i pre svitanja, nervozni, razdražljivi, obliveni znojem...

- Probudila sam se oko 4.30 i više nisam mogla da spavam. Prvo mi je bilo toplo iako smo spavali sa otvorenim prozorom, a kada sam nešto kasnije videla vremensku prognozu na televiziji sve mi je bilo jasno - ispričala je Beograđanka Nataša V.

Kako su pokazali podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda temperatura u prestonici u 5.00 ujutro bila je čak 22 stepena! Dakle, imali smo najtopliju i prvu tropsku noć u 2020. godini (tropska noć se računa kada se temperatura ne spusti ispod 20 stepeni).

Ipak, bilo je i toplijih gradova od Beograda: u Kuršumiliji i Kragujevcu je u 5.00 izmerena temperatura od 23 stepena, dok su se Kraljevčani probudili kada je živa u termometru bila na čak 25. podeoku Celzijusove skale.

Međutim, to nije bio jedini problem Beograđana ovog prepodneva. Mnogi koji su krenuli na posao, ili da završe neke druge obaveze, žalili su se da prosto nisu mogli da dišu. Sparno vreme bilo je praćeno slabom kišom, a šta je, između ostalog, smetalo Beograđanima, objasnio je i meteorolog Đorđe Đurić.

- Osim veoma tople vazdušne mase, sa jugozapadnim strujanjem nam stižu i velike količine pustinskog peska sa severa Afrike i iz Sahare, pa se danas očekuje kiša sa česticama peska iz Sahare, tj. očekuje se "žuta" ili "crvena" ili "prljava" kiša - objasnio je Đurić.

Ako je za utehu, sva merenja pokazuju da nije došlo do većeg zagađenja

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.