U ČAČKU SU JOŠ DVE OSOBE UMRLE OD KORONE! Oboleli su i monasi!
Oboleli su i monasi!, Foto: Profimedia

STRAŠNO!

U ČAČKU SU JOŠ DVE OSOBE UMRLE OD KORONE! Oboleli su i monasi!

Tamo nije zavidna situacija sa koronom...

Objavljeno: 12:07h
Muškarac B. S. (49) i žena Lj. G. (67) iz Čačka preminuli su od posledica oboljevanja od kovida-19. Kako saznajemo, B. S. je bio dugogodišnji hronični bubrežni bolesnik. On je otac troje dece kod kojih je pre desetak dana izolovan korona virus. Deca su dobro i nisu imala nikakve simptome infekcije.

Preminuli Čačani, nakon što im je pogoršano zdravstveno stanje, pre desetak dana prebačeni u Klinički centar u Kragujevcu. Oba pacijenta su bila priključeni na respiratore.

Nakon ova dva smrtna ishoda, broj preminulih od kovida-19 u Čačku popeo se na 12.

Prema najnovijim podacima Radnog tima za praćenje virusa u gradu na Moravi, tri monaha i jedna monahinja iz manastira Preobraženje i Sretenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri oboleli su od korona virusa. Oni su hospitalizovani na infektivnom odeljenju čačanske bolnice, izuzev jednog monaha, koji je prebačen na lečenje u Beograd.

Osim njih, na bolničkom lečenju nalaze se i još dve osobe koje su bile u manastiru za vreme uskršnjih praznika.

Od 54 uzorka koji su poslati prethodnog dana (u ponedeljak), dva su pozitivna iz Čačka (pacijent iz bolnice) i četiri iz Gornjeg Milanovac (porodica iz kontakta).

U Moravičkom okrugu u ovom trenutku kovid-19 potvrđen je kod 152 osobe, i to u Čačku 90, Gornjem Milanovcu 54, Lučanima pet i Ivanjici tri.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku dr Mihailo Luković smatra da bi ukupan broj zaraženih osoba, ali i onih koje su na lečenju bio manji da su građani poštovali predložene mere zabrane okupljanja i policijskog časa.

– Ako iz ovoga može da se izvuče neki zaključak onda je to da ubuduće izbegavamo veća okupljanja u zatvorenom prostoru, odnosno da će ponašanje ljudi u najvećoj meri određivati dalji tok obolevanja od korona virusa – naveo je dr Luković.

U Kraljevu nema novoobolelih
Svih 49 uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva koliko je u ponedeljak testirano u laboratoriji ovdašnjeg Veterinarskog specijalističkog instituta (VSI) bilo je negativno na kovid-19, tako da je u gradu na Ibru do sada ukupno potvrđeno 36 slučajeva infekcije virusom korona, dok je 17 pacijenata izlečeno.

Od početka epidemije, na teritoriji Kraljeva ukupno je testirano 1.166 osoba, od koji je 3,09 odsto bilo pozitivno na kovid-19, dok se rezultati testiranja 52 uzorka brisa iz VSI očekuju u utorak pre podne.

U Gereontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj Banji, kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, nema zaraženih ni među korisnicima usluga ni među zaposlenima u ovoj ustanovi.

U saopštenju Štaba se još navodi da je u minulih 24 sata protiv dve osobe podneta prekršajna prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja, dok kršenja mere samoizolacije nije bilo.

U Zlatiborskom okrugu sedam novih slučajeva

Od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 110 osoba sa područja Zlatiborskog okruga od kojih je sedam pozitivno na novi korona virus (COVID-19) – tri u Požegi, dve u Priboju i po jedna u Novoj Varoši i Užicu, saopštio je užički Zavod za javno zdravlje.

Od početka epidemije do danas testirano je 1.694 osoba, a ukupno je potvrđeno 149 slučajeva infekcije novim korona virusom (COVID-19).

Najviše ih je u Užicu 42, Bajinoj Bašti 27, Arilju 19, Požegi 16, Priboju 14, Novoj Varoši 11, Prijepolju 9, Sjenici 6, Čajetini 4 i Kosjeriću 1 slučaj zaraze korona virusom.

Ukupno su do sada oporavljene 62 osobe, dok je od posledica covida preminulo 11 lica prosečne starosti 73.5 godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.