OVO SU VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE KOJI SU HTELI DA IDU NA MORE! Može skupo da vas košta, štete i VIŠE HILJADA EVRA
Hoćete na more?, Foto: Printscreen

STRAŠNO!

OVO SU VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE KOJI SU HTELI DA IDU NA MORE! Može skupo da vas košta, štete i VIŠE HILJADA EVRA

U Udruženju osiguravača Srbije potvrđeno je da polisa putnog osiguranja ne pokriva lečenje od korone samo zato što je u pitanju pandemija

Objavljeno:

Svako ko ovog leta bude rešio da otputuje u inostranstvo treba da bude svestan da rizikuje da izgubi hiljade evra, jer nijedna osiguravajuća kuća u okviru putnih osiguranja ne pokriva troškove lečenja koronavirusa! To praktično znači da turista u slučaju da se zarazi sam plaća bolničke troškove u inostranstvu, a oni se mere u hiljadama evra, piše Informer.

Testiranje

Putno osiguranje pokriva samo troškove testiranja na koronavirus

Nataša Đurđević

U uslovima za putna osiguranja jasno piše da osiguravajuća kuća nema nikakve obaveze prema osiguraniku u slučajevima koji su posledica zemljotresa ili druge prirodne katastrofe, elementarne nepogode i epidemija i pandemija. Dakle, ukoliko u toku leta i dalje bude na snazi pandemija, što je vrlo verovatno, jasno je da osiguranja za koronu neće biti!

Kako ističu u osiguravajućim kućama, ne postoji opcija da se u putno osiguranje uvrsti i osiguranje koje bi pokrilo lečenje od kovida-19.

Šta sve ne pokriva osiguranje

* hronične bolesti i njihove posledice koje su počele i bile poznate na početku osiguranja * zemljotrese, prirodne katastrofe, pandemije i epidemije * bolesti i nesrećne slučajeve koji su posledica ratova ili sličnih događaja * aktivno učestvovanje osiguranika u neredima * povrede koje su posledica zemljotresa * psihoanalitički ili psihoterapijski tretman * sve vrste alergija kod starijih od 15 godina * nekomplikovane ubode insekata * svaki operativni ili medicinski tretman koji može bez rizika da se odgodi do povratka osiguranika u zemlju porekla

Ukoliko se odlučite da ovog leta krenete na more, a na letovanju dobijete koronavirus, važno je da znate šta putno osiguranje pokriva u ovakvoj situaciji. Polisa putnog osiguranja pokriva bolničko i vanbolničko lečenje naših građana za vreme boravka u inostranstvu koje je neophodno usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja. Standardni paket putnog osiguranja pokriva troškove lečenja u inostranstvu do iznosa od 30.000 evra. Izuzetak su epidemije i pandemije proglašene na teritoriji na kojoj korisnik osiguranja boravi - navode u osiguranju.

Oni dodaju da to znači da su polisom osiguranja pokriveni samo troškovi testiranja.

- Ukoliko se utvrdi da je klijent oboleo od koronavirusa, dalji zdravstveni tretman se vrši u skladu sa zdravstvenim protokolom zemlje u kojoj osiguranik boravi, a obaveze osiguranja po tom pokriću prestaju - kažu u ovoj osiguravajućoj kući.

I Nataša Đurđević, direktorka direkcije za komunikacije u osiguranju, navodi da njihovo putno osiguranje pokriva troškove ispitivanja, dijagnostikovanja i drugih neophodnih medicinskih tretmana dok se ne otkrije kovid-19.

- Ukoliko osoba oboli od koronavirusa u inostranstvu, u obavezi je da prati i poštuje zdravstvena pravila zemlje u kojoj se nalazi. Primera radi, u našoj zemlji lečenje i dijagnostikovanje bolesti kovida-19 organizovano je isključivo kroz sistem državnih zdravstvenih ustanova, što je regulisano državnim zdravstvenim osiguranjem, a ne privatnim. Takva je situacija i u većini drugih zemalja u svetu - objašnjava Đurđevićeva.

U Udruženju osiguravača Srbije potvrđeno je da polisa putnog osiguranja ne pokriva lečenje od korone samo zato što je u pitanju pandemija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.