PATRIJARHOV VIKAR SE IZLEČIO OD KORONE! Vratio se u rodni grad, JOŠ JEDNO SVEŠTENO LICE JE IZAŠLO IZ BOLNICE!
Patrijarh Irinej, Foto: Printscreen

DOBRA VEST

PATRIJARHOV VIKAR SE IZLEČIO OD KORONE! Vratio se u rodni grad, JOŠ JEDNO SVEŠTENO LICE JE IZAŠLO IZ BOLNICE!

Član Sinoda, episkop David saopštio je na sajtu svoje eparhije da je posle dva negativna testa otpušten iz iste zdravstvene ustanove

Objavljeno:

Episkopi Srpske pravoslavne crkve (SPC), remezijanski Stefan i kruševački David, izašli su iz zemunske bolnice gde su bili na lečenju infekcije kovid virusom.

Kako list Danas nezvanično saznaje, posle negativnih testova izašao je episkop Stefan, koji je i vikar patrijarha Irineja i starešina hrama Svetog Save na Vračaru.

Član Sinoda, episkop David saopštio je na sajtu svoje eparhije da je posle dva negativna testa otpušten iz iste zdravstvene ustanove i da se vratio u Kruševac.

List u današnjem izdanju piše i da je Sinod zvanično obavestio sve arhijereje SPC da zbog pandemije odlaže redovno majsko zasedanje Sabora SPC, čiji je početak bio planiran za 14. maj.

Pozivajući se na nezvanična saznanja Danas piše i da je Sinod najavio da će o novom datumu sazivanja Sabora obavestiti arhijereje kad se stvore uslovi za normalno putovanje članova najvišeg crkveno zakonodavnog tela SPC i neometano prelaženje medjudržavnih granica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.