DR DARIJA KISIĆ: Kreće se sa ISTRAŽIVANJEM IMUNITETA, imamo i KRAJNJI CILJ, ljudima će biti OBJAŠNJEN SVAKI DETALJ
Darija Kisić Tepavčević, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

OVO JE ISTINA!

DR DARIJA KISIĆ: Kreće se sa ISTRAŽIVANJEM IMUNITETA, imamo i KRAJNJI CILJ, ljudima će biti OBJAŠNJEN SVAKI DETALJ

Na pitanje dali neko može da odbije testiranje, ona je odgovorila potvrdno

Objavljeno:

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će istraživanje imuniteta u opštoj populaciji početi do kraja nedelje i trajaće 60 dana, sa ciljem da se utvrdi procenat imunih.

"Napraviće se reprezent opšte populacije. U prvom delu biće testirano 1.000 ispitanika i te rezultate imaćemo vrlo brzo. Krajni cilj je da testiramo 7.000 porodica, odnosno 17.000 ljudi", rekla je Kisić Tepavčević za današnji Blic.

Ona je navela da će porodice biti pozivane telefonom i da će im biti objašnjen "svaki detalj" i ukoliko budu želele da učestustvuju, pošto je na dobrovoljnoj bazi, biće im zakazan termin u terirotijalno najbližem zavodu ili institutu.

"Svi će najpre popuniti upitnik i dati svoj pristanak, a potom će im biti uzeta krv na analizu", rekla je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, svako od učesnika testiranja dobiće informaciju da li on i članovi njegove porodice imaju imunitet na korona virus.

Na pitanje dali neko može da odbije testiranje, ona je odgovorila potvrdno.

"Apsolutno, poštuju se svi etički principi, ali to je korisno i za svakog pojedinca i za opšte dobro", naglasila je Kisić Tepavčević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.