KON: Ne osećam se dobro zbog toga, ali će policijski čas biti najverovatnije onakav kako je predsednik predložio
Predrag Kon, Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

IZJASNIO SE

KON: Ne osećam se dobro zbog toga, ali će policijski čas biti najverovatnije onakav kako je predsednik predložio

- Ne osećam se dobro zbog toga, moram najiskrenije da kažem - kazao je dr Kon

Objavljeno: 09:02h

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će prvomajski policijski čas biti najverovatnije biti onakav kakav je predlog dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je to kompromis ali da se ne oseća dobro zbog toga.

- Mi smo već rekli da bi trebalo izdržati ovaj produženi vikend. Bila je ideja da se potpuno relaksiraju stariji, da im se obezbedi da relakirano mogu da hodaju tokom čitavog perioda što je bila suština predloga ako ne računamo i frekvenciju kontakata. Pošto je ovo kompromisno rešenje, o danas će se raspsravljati, pretpostavljam da će struka to prihvatiti. Verovatno će biti onako kako glasi predlog - kazao je on.

foto: TV PINK PRINTSCREEN

Kon je rekao da je ovaj vikend značajan jer se zna da i za prvomajkse praznike postoje okupljanja i druženja, koja traju duže.

- Vremenska prognoza ide u prilog, jer se po vlažnon vremenu daleko teže prenosi virus. Mislim da je preterana rasprava bila oko ovog vikenda, iz razloga što je to poslednje što ovako može da se dogodi. Ne osećam se dobro zbog toga, najiskrenije, to je trebalo da se izdrži, ali razumem da je kompromis najbolje sprovesti. Jer time izlazimo iz nekog problema, koji je isfabrikovan jer ljudi ne shavataju koliko je teška ova bolest i koliko se od njega umire - kazao je dr Kon i dodao:

- Ako su nekome toliko važna ta poslednja tri dana evo vam, ali se ne osećam dobro. To moram da kažem.Aktivnost virusa će se i dalje spuštati. Ako se bude počeo dizati, ponovo ćemo morati da aktiviramo mere.

On je reako i da će vanredno stanje biti ukinuto kada virus ne bude aktivan u vremenskom periodu od 7 uzastopnih dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.