DVE KLJUČNE MERE ZA VRTIĆE: Kon otkrio kako će sve funkcionisati od 11.maja!
Epidemiolog Predrag Kon, Foto: Tanjug printscreen

jako važno

DVE KLJUČNE MERE ZA VRTIĆE: Kon otkrio kako će sve funkcionisati od 11.maja!

Kon je za televiziju N1 naveo da se trećina roditelja u Beogradu izjasnila da želi da pošalje svoju decu u vrtiće i da je teško obezbediti zaštitnu opremu za decu

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da kad vrtići počnu da rade, najosnovnije će biti da vaspitačice budu testirane i da testiranje dece nije obavezno, ali jeste lekarski pregled.

Kon je za televiziju N1 naveo da se trećina roditelja u Beogradu izjasnila da želi da pošalje svoju decu u vrtiće i da je teško obezbediti zaštitnu opremu za decu.

Imunolog Srdja Janković ocenio je da bi veći rizik od odlaska u vrtiće bio kad bi deca umesto toga bila sa bakama i dekama.

Janković je, govoreći o vakcinaciji, naveo da nije poželjno ni neophodno odlaganje vakcinisanje.

"Moraju da budu obezbedjeni preduslovi na nivou doma zdravlja. Da ne bude rizika da zdrava deca budu ugrožena u smislu zaražavanja. To se postiže tako što se, kao i u redovnim uslovima, odvajaju od dela za obolelu decu", kazao je on.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je u utorak potvrdio da će vrtići biti otvoreni od 11. maja uz, kako je rekao, dobru pripremu, kao i boravak u školama za decu do 12 godina.

Izneo je da se planira da počne da radi oko jedne trećine vrtića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.