TELO OVOG ČOVEKA NAĐENO JE U SEPTIČKOJ JAMI: Krenuo 7. decembra za Holadiju, ćerka uverena da je UBIJEN
Telo čoveka nađeno je u septičkoj jami, Foto: Nestali.hr

zaboravljen slučaj

TELO OVOG ČOVEKA NAĐENO JE U SEPTIČKOJ JAMI: Krenuo 7. decembra za Holadiju, ćerka uverena da je UBIJEN

Veče pre nestanka bio je u lokalnoj birtiji, odakle je krenuo u mesto Rozgi gde je trebaalo da prespava kod prijatelja, do kojeg nikad nije stigao.

Objavljeno:

Da su odmah ispraznili septičku jamu, a ne samo gurali štapove, našli bi telo. U nedjelju su dizali helikopter, HGSS, a nisu detaljno pogledali najbitnije.

Tako miris otkrića leša u septičkoj jami uz kuću u mestu Rozga nedaleko od Zaprešića opisuje sin vlasnika kuće koji je prošle subote prepodne odlučio nakon više godina isprazniti septičku jamu i u njoj otkrio telo muškarca koji se još uvek vodi kao nepoznat.

Međutim, meštani su sve više uvereni da je u noći četvrtak na petak 8. na 9. decembra 2016. godine u septičkoj jami život okončao Viktor Jajčanin, tada 63-godišnjak, Hrvat s adresom u Amsterdamu.

Upaljeno svetlo

Prema informaciji sa stranice nestalih, penzioner Viktor Jajčanin na put je krenuo iz Amsterdama 7. decembra svojim Ford Eskortom karavanom nizozemskih oznaka i srećno je stigao u Selsku ulicu 7, u Kraju Gornjem Dubravičkom.

Veče pre nestanka bio je u lokalnoj birtiji, odakle je krenuo u mesto Rozgi gde je trebaalo da prespava kod prijatelja, do kojeg nikad nije stigao.

- Auto je bio nađen u subotu tu odmah iza prvog zavoja, uz put, suvozačeva vrata su bila otvorena. Verovatno je kroz njih izašao napolje, a u automobilu su bile stvari i mobilni. Pretpostavljam da je otvorio vrata jer je tada još bila kvaka u ovoj prostoriji u kojoj je septička i nije video i upao je u nju. Da ga je neko bacio, pa ne bi ostavio upaljeno svetlo i otvorena vrata.

Valjda je malo popio, nije video da je rupa i upao je u nju. Tražili su dan, dva i onda je sve stalo - odmahuje rukom sin vlasnika kuće gde je nađeno telo. Kako je prošle subote otkrio da je u septičkoj jami iznad koje je nekad bila ostava pronašao telo, ispričao je:

- Čistio sam svoju septičku pa sam onda odlučio isprazniti i ovu kod tatine kuće koji tu inače ne živi. Bilo je negde oko 10, 10.30 sati. Izvukao sam prvu cisternu i kad sam ispumpavao drugu, osetio sam da se crevo zaglavilo. Video sam da pluta leš koji je bio na grudima.

Nazvao sam tatu, a on je nakon toga nazvao policiju. Bili su tu sve do kasnog popodneva. Rekli su da prema onome što vide nema tragova nasilja. Na telu su bili sat, lančić i narukvica. Da, čuo sam i ja o kome je reč i da je taj čovek pio okolo po birtijama - kaže sin vlasnika kuće.

Nije video

Međutim, ne dele svi njegovo mišljenje. Jedan od meštana nedaleko od mesta gde je nađeno telo o čudnom nestanku Hrvata iz Holandije čuo je još kad se to dogodilo.

- Šteta za čoveka, sam baš nije mogao upasti i još da bi poklopil poklopac šahta- kaže sagovornik Jutarnjeg lista koji je želeo ostati anoniman. Mi smo se uverili da sada na septičkoj nema poklopca, vlasnik kuće rekao nam je da su u vreme kad je muškarac upao u septičku u toj prostoriji bile neke daske, pa je moguće da nije video otvor.

Meri Viser Jajčanin o tome da bi telo koje je nađeno kod Zaprešića mogao biti njen otac saznala je od novinara Jutarnjeg lista. O svom ocu, o njegovom zadnjem putu u Hrvatsku, ali i o policijskoj potrazi je ispričala za Jutarnji:

Očeve naočare

- Moj otac i majka upoznali su se još u Nemačkoj sedamdesetih godina i nakon godinu dana preselili su se u Holandiju. Nas troje dece smo rođeni u Holandiji, a ja imam još dva brata. Otac, koji je bio kuvar, i majka razveli su se 2013. godine i otac je otada češće pio. Znao bi popiti i kad bi bio u Hrvatskoj.

Znao je onda nešto i dobacivati u društvu i gledati ženske, posebno mlađe. Kad je krenuo u Hrvatsku, rekao je da će otići kod prijatelja, blizu Zaprešića, da će Novu godinu čekati kod sestre u Splitu i onda se vratiti u Amsterdam.

Bratu se javio da je srećno stigao, ali kad ga više nakon dva dana nismo mogli dobiti na mobilni, zvali smo policiju i u Holandiji i u Hrvatskoj. Rekli su mi da su našli njegov auto, novčanik, telefon, naočaree pored auta, samo njega nije bilo - priča Meri Viser Jajčanin.

Ona sumnja da je njenog oca neko ubio i bacio u septičku:

- Možda je nekome nešto rekao i onda su rekli - ajmo da se rešimo te pijane budale! Ja sam slala mejlove policiji, tražila da mi daju broj čoveka kod kojeg je trebao prespavati, ali mi to nikad u hrvatskoj policiji nisu hteli reći. Imala sam dojam kao da mi ne žele puno toga reći.

Čak je i holandska policija nestanak mog oca više istraživala kao ‘hladan slučaj’. Mene još niko ništa nije obavestio. Policajka iz Zaprešića poslala mi je fotografiju naočara koje su nađene i ja sam potvrdila da su to naočare mog oca - zaključuje sagovornica Jutarnjeg.

Policijski službenici PU zagrebačke sprovode kriminalističku istragu u cilju utvrđivanja identiteta, kao i okolnosti nastupanja smrti, rekli su u policiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.