OGLASILO SE UDRUŽENJE, SOLIDARNO ZA ŽIVOTINJE I PRIRODU! Uputili su demanti zbog teksta da psi prenose koronu!
Pas, ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

reakcija

OGLASILO SE UDRUŽENJE, SOLIDARNO ZA ŽIVOTINJE I PRIRODU! Uputili su demanti zbog teksta da psi prenose koronu!

Kako se navodi, nemoguće je da pas prenese koronavirus na čoveka

Objavljeno: 10:49h

- U toku je jedna od najgorih pandemija u novijoj istoriji, a naučnici misle da su pronašli način na koji se koronavirus proširio na ljude. Veruje se da je potekao od slepih miševa, pre nego što se proširio i na nas, preko određene životinje-posrednika.

Neka ranija istraživanja pokazala su u smeru takozvanog oklopnika (sisar čudnog izgleda) kao mogućeg prenosnika, ali jedan kanadski tim naučnih radnika je našao navodnog novog "krivca" - istraživači sa Univerziteta u Otavi tvrde da je prenosilac - pas.

Povodom te informacije koja se objavila kod nas na sajtu, javilo nam se udruženje "Solidarno za životinje i prirodu" uputivši demant tog istraživanja.

- Ovakve informacije će rezultirati povećanjem već ogromnog broja napuštenih životinja, koji sve nas humane gradjane košta ogromnog duševnog bola ali i fizičkog i materijalnog gubitka, jer za razliku od vašeg novinara, mi pokušavamo da pomognemo životinjama i pozivamo na udomljavanje i spašavanje ugroženih, nevinih životinja, žrtava nesavesnih i nehumanih gradjana - ističu iz udruženja i dodaju:

- Psi nisu prirodni neprijiatelji slepih miševa jer, niti mogu da ih uhvate, niti ih jedu, niti im je zajedničko prirodno stanište. Slepi miševi žive u prirodi, a psi u naseljenim mestima, uz čoveka. Slučajno ili namerno, "zaboravili ste" da "naša braća" su svaštožderi, koji ne samo da ne primenjuju osnovne higijenske mere, već jedu sve živo što se kreće, često termički neobradjeno, o čemu bruje svetski mediji - stoji u demantu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.