DISKUSIJA DR KONA I ĐOKOVIĆA PODIGLA OZBILJNU FRKU! Sad se oglasio bratanac epidemiologa Marko Kon (FOTO)
Posle Đokovićeve jučerašnje izjave oglasio se i epidemiolog Predrag Kon, Foto: Filip Plavčić/Profimedia/Printscreen

NASTAVLJA SE

DISKUSIJA DR KONA I ĐOKOVIĆA PODIGLA OZBILJNU FRKU! Sad se oglasio bratanac epidemiologa Marko Kon (FOTO)

Posle Đokovićeve jučerašnje izjave oglasio se i epidemiolog Predrag Kon

Objavljeno: 16:03h

Nakon što je Novak Đoković podigao popriličnu buru juče, kada je u razgovoru sa srpskim sportistima spomenuo da je protiv obavezne vakcinacije tenisera i da ne bi voleo da ga neko primorava na to kako bi mogao da putuje, i odgovor dr Predraga Kona, javio se i bratanac poznatog epidemiologa.

U komentaru na jednom Tviter nalogu bratanac dr Kona, kompozitor Marko Kon izjasnio se šta misli o vakcinaciji i veoma uzbudio javnost koja netremice prati diskusiju na relaciji Kon-Đoković-svetska javnost.

Nema ankete, nego ko želi u komentaru neka napiše da li će se vakcinisati protiv Covida19 kada vakcina bude dostupna. Ja hoću.

— RELAKSIRANE MERE? (@samobezstressa) April 20, 2020

Marko Kon je na pitanje sa jednog Tviter profila o tome ko želi da se vakciniše protiv Covida19 kada vakcina bude dostupna, odgovorio jasno: "Hoću".

Posle Đokovićeve jučerašnje izjave oglasio se i epidemiolog Predrag Kon, koji je reči svetskog broja jedan prokomentarisao na "Fejsbuku".

foto: Printcsreen

- Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj - rekao je Kon.

Srpski teniser izjavio je pre dva dana da lično nije za vakcinaciju i da ne bi voleo da ga neko primorava da dobije vakcinu kako bi mogao da putuje.

- Nisam ekspert, ali hoću da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas - napisao je Đoković i dodao:

- Da budem iskren, malo sam zbunjen, baš kao ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje uraditi ovoj situaciji.

Takođe, Novak Đoković poslao je saopštenje putem svog menadžmenta redakciji Njujork Tajmsa povodom najnovije izjave o vakcini za koronavirus.

Inače, ovo je vrlo osetljivo pitanje i mišljenja su različita. Tema vakcina je u prošlosti prilično kompromitovana (pisali smo i o ličnom lekaru Bila Gejtsa koji je izneo svoje mišljenje), a postoje navodi da vakcine zahtevaju 8-10 godina razvoja i testiranja, dok je taj period uz dopuštenje SZO smanjen u ekstremnim situacijama na 18-24 meseca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.